Artikel top billede

Kan en iPhone-dreng lære at elske Windows Phone?

Føljeton - dag 1: PC World Business Centers journalist har i en uge droppet sin elskede iPhone til fordel for en Windows Phone.

Igennem næsten halvandet år har jeg været iPhone-bruger.

Telefonens 135 gram i stål og glas ligger så tungt og godt i min lomme, at jeg nærmest føler mig nøgen, hvis jeg ikke kan mærke min iPhone 4's vægt gennem denim-stoffet i bukselommen.

Selv om jeg kun har ejet en iPhone i relativ kort tid, vil det i dag virke næsten uoverskueligt at skulle undvære den - og ikke mindst de mange apps, der er blevet en del af min dagligdag.

Derfor var jeg også en smule skeptisk ved tanken om om at skulle skifte iPhonen ud med den Samsung Omnia med Windows Phone 7.5, der før jul landede på mit bord.

Den dårligste mobil - ever

Ganske vist har jeg tidligere kortvarigt leget med Windows Phone, og det har været en ganske lovende oplevelse. Men til gengæld skræmmer sporene fra mine tidligere erfaringer med Windows-telefoner.

For cirka tre år siden havde jeg i et halvt år en HTC S710 med det nu hedengangne styresystem Windows Mobile, og den tager måske prisen som den mest elendige mobil, jeg nogensinde har ejet.

Og jeg husker tydeligt, hvordan jeg tilbage i 2007 og 2008 gik med min Windows Mobile i lommen og kastede misundelige blikke på venner og kollegers spritnye iPhones, som de havde købt med hjem fra USA-rejser.

Den følelse vi Windows Mobile-brugere dengang blev ramt af, når vi fik en iPhone i hånden, må have været meget lig den følelse en østtysker fik, når han umiddelbart efter murens fald oplevede at sidde på autobahnen i sin Trabant og blev overhalet af en vesttysk BMW eller Audi.

Og hvem ønsker sig tilbage til tiden før murens fald? 

Læs på den næste side og i de følgende afsnit, hvordan jeg oplevede en arbejdsuge i selskab med Windows Phone.

Dag 1: Den første erfaring med en fræk brugerflade

Når du første gang vækker en telefon med Windows Phone til live, går det hurtigt op for dig, at den oplevelse, der møder dig, er meget langt fra den, som du kender fra Windows på din computer.

Og hvor det gamle styresystem Windows Mobile hostede og hakkede som en østtysk Trabant, så er de nye Windows Phones - for at blive i billedsproget - meget tæt på vesttysk standard.

Kommer du fra en iPhone og Android-mobil, får du faktisk let lidt af en wouw-fornemmelse, når du første gang leger med en Windows Phone, fordi brugerfladen er så radikalt anderledes i forhold til konkurrenterne.

På både Android og iPhone betjener du telefonen via en række af ikoner, der er linet op på rad og række.

Windows Phone bruger frække fliser

I stedet er funktionerne på en Windows Phone gemt under et lag af interaktive fliser. Eksempelvis er der en mail-flise, en sms-flise og en flise, der giver dig adgang til alle dine profiler på sociale netværk som Facebook, LinkedIn og Twitter.

Flise-systemet virker umiddelbart mere moderne og tidssvarende end konkurrenternes, men til gengæld føler jeg ikke, at det virker helt så intuitivt som på min iPhone.

Når jeg skal finde rundt på en Windows Phone, skal jeg vide, at jeg finder min telefonbog og mail-oversigt under "people"-flisen, hvor mine sociale netværk gemmer sig, og ikke under eksempelvis min mail- eller sms-flise.

Min niece på fem år kan i løbet af få sekunder finde ud af at betjene en iPhone eller iPad, men jeg er ikke sikker på, at en fem-årige lige så problemfrit vil kunne kaste sig over en Windows Phone.

Spørger du mig, om jeg på længere sigt vil bytte brugerfladen på min gamle iPhone ud med den, som jeg finder på en Windows-telefon, vil svaret sandsynligvis være nej.

I sidste ende vil jeg savne den død-simple betjening på iPhonen. Men omvendt nærmest tigger den lækre Windows Phone-brugerflade om at blive brugt og leget meget mere med, og måske ændrer jeg opfattelse, når jeg i løbet af de næste dage får leget mere med Windows-telefonen.

Læs også:
Derfor skal din næste telefon være med Windows 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere