Mobilselskabet 3 køber billig norsk licens

Mobilselskabet 3 har købt den ledige 3G-licens i Norge for et beskedent beløb på 57 millioner kroner. Selv om andre selskaber har opgivet den næste generations mobiltelefoni i Norge, kan landet blive en meget bedre forretning for 3 end Danmark og Sverige.

Mobilselskabet 3 er klar til at fortsætte milliardinvesteringerne i Norden. Selskabet har købt en ledig 3G-licens i Norge for 57 millioner kroner.

To selskaber har tidligere leveret deres 3G-licenser tilbage i Norge. Broadband Mobile gik konkurs, mens svenske Tele2 ikke kunne se, hvordan der skulle komme forretning i netværket.

Det kan 3, som er ejet af Hong Kong-konglomeratet Hutchison Whampoa og den svenske Wallenberg-families investeringsselskab Investor, derimod.

Det er der gode grunde til. Tele2 vandt nemlig sin licens ved en såkaldt skønhedskonkurrence, hvor selskabet ligesom Telias norske datterselskab Netcom og Sonofon-ejeren Telenor forpligtede sig til en kraftig - og dermed ekstremt kostbar - udbygning med den nye mobilteknologi.

De krav er 3 helt fritaget for. Det nye mobilselskab kan i stedet nøjes med at dække 30 procent af nordmændene og det krav skal vel at mærke først være opfyldt om seks år. Det svarer i praksis til området omkring Oslofjorden, mens 3 ikke behøver at sætte så meget som en eneste mast op i resten af det vidtstrakte land.

- Sammen med resten af det globale 3-netværk er vi i stand til at tilbyde innovative tjenester til konkurrencedygtige priser i Norge, siger Chris Bannister, administrerende direktør for 3 i Skandinavien.

3 er allerede gået i luften i Sverige, og selskabet har lovet at lancere 3G-telefoni i Danmark i år, men ifølge John Strand kan den norske forretning vise sig at blive meget mere lukrativ.

Herhjemme konkurrerer 3 med hele fire andre mobilselskaber med egne netværk, mens der i Sverige er tre af slagsen og krav om, at dække stort set hver en plet af de svenske skove. I Norge er der kun to mobilselskaber, og nordmændene har generelt større mobilregninger end i Danmark og Sverige.

- Det bliver en meget bedre business case i Norge end i Danmark og Sverige. Når der kun er meget få krav til udbygningen af netværket, må Telenor og Netcom være dybt misundelige, siger teleanalytikeren John Strand.

Han spår, at 3 i Norge bliver en seriøs konkurrent til de etablerede selskaber, mens han tidligere har givet udtryk for, at selskabet får det mere end svært herhjemme.

John Strand spår, at 3 vil udnytte stordriftsfordelene og se Skandinavien som ét marked. Kunderne kan også forvente en fast pris for at benytte deres nye mobiltelefoner i Danmark, Norge og Sverige.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere