Hands ud af Sverige og Finland

Den norske Navision-forhandler Hands sælger sine datterselskaber i Sverige og Finland med i alt 170 ansatte for beskedne 12 millioner kroner. Køberen er svenske Systeam.

Norske Hands, som baserer langt hovedparten af sin forretning på systemerne fra det tidligere Navision, trækker sig ud af Sverige og Finland.

Hands havde 170 medarbejdere i de to lande, 135 af dem i Sverige, og en omsætning på 150 millioner kroner.

At det ikke er let at komme af med en Navision-forretning i dag, kan ses af prisen.

Beskedne 12 millioner kroner får Hands i kassen for salget, og det er ni millioner kroner mindre, end det svenske og finske selskab er bogført til.

Hands er stadig en stor Navision-forhandler i Danmark og Norge, hvor selskabet har i alt 420 ansatte. Det kniber dog med at få forretningen til at hænge sammen. Sidste år bød på et tab på 120 millioner kroner.

Erfaren ERP-forhandler

Køberen af den svenske og finske forretning er det svenske selskab Systeam, som i forvejen forhandler en række andre ERP-systemer, mellem dem J.D. Edwards, som Peoplesoft netop har købt.

Systeam, der har den svenske investeringsfond Bure IT som storinvestor, mener, at Hands' Navision-specialister kompletterer den eksisterende forretning.

Med opkøbet anser svenskerne sig selv for at være mellem de største leverandører af ERP-systemer til små og mellemstore virksomheder i Norden. Systeam klarer både rådgivning, drift og udvikling.

Ifølge dagbladet Børsen har det danske Navision-hus, Columbus IT Partner, forsøgt at købe den danske afdeling af Hands, men det sagde den norske ledelse nej til.

Hands havde sidste år en omsætning på 271 millioner kroner i Danmark og tabte 23 millioner kroner. Selskabet reducerede desuden den faste løn for alle medarbejdere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere