Artikel top billede

Kun få kvinder på de bonede gulve i Silicon Valley

Man skal lede længe for at finde kvinder på chefetagerne i Silicon Valley - med et par få markante undtagelser.

Meg Whitman og Carol Bartz er nogle af de få kvindelige topchefer, der har klaret sig helt til tops i Silicon Valley. Men ellers er der langt mellem kvinderne på chefetagerne i teknologi-branchen. En ny undersøgelse fra University of California viser at det er mindre end 4,4 pct. af softwarefirmaerne og 2,7 pct. af halvleder-producenterne, der har kvinder blandt de fem højest betalte topchefer. I gennemsnit er det kun én ud af 28 topchefer i Silicon Valley, som er en kvinde. Det skriver New York Times.

Teknologi-sektoren er ellers kendt for at være på forkant med udviklingen - her er de ansatte typisk meget unge og man har uortodokse ledelsesmetoder - men på dette punkt halter Silicon Valley bagefter.

Hvis man kigger på virksomheder i alle sektorer er det 40 pct., der har mere end én kvinde i chefetagen. Men i halvleder-branchen er det kun 7,7 pct. Tallene taler et tydeligt sprog - kvinderne er klart underrepræsenteret.

Der er nogle få undtagelser. Hos HP er 35 pct. af alle cheferne kvinder, og her er den øverste topleder også en kvinde, Meg Whitman. Yahoo har 27 pct. kvindelige chefer, men har dog sagt farvel til sin topchef, Carol Bartz.

Men hos Adobe, Nvidia og National Semiconductor er der ikke en eneste kvinde i ledelsen. Hos Apple er der heller ingen kvinder blandt de højest lønnede ledere.

Blandt de øverste firmachefer - CEO'erne - udgør kvinder kun 3 pct. For teknologi-firmaerne fortsætter problemet ned gennem systemet, hvor man typisk også har svært ved at hyre kvinder som udviklere og ingeniører.

Men måske er der en god grund til at sørge for en mere jævn kønsfordeling i direktionen og bestyrelsen. Den samme undersøgelse konstaterer nemlig, at virksomheder med flere kvinder i ledelsen også klarer sig bedre på bundlinien.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere