Tele2 går ind på det danske IT-marked

Det svenske teleselskab Tele2 vil kapre danske kunder inden for IT-outsourcing. Det skal ske ved at trække på det svenske søsterselskab X-Source og udskille erhvervsafdelingen, Uni2, i et selvstændigt selskab.

Tele2 vil ikke længere nøjes med at sælge telefoni og internetydelser til de danske kunder. Fremover står der også IT-ydelser på produktbladet, og målet er at kapre mellemstore danske virksomheder med outsourcing-ydelser.

Tele2 udskiller i første omgang sin egen erhvervsafdeling med 20 medarbejdere, der markedsfører sig under navnet Uni2, i et selvstændigt selskab.

Uni2 bygger på det svenske teleselskabs køb af de kommercielle aktiviteter i den statslige internetudbyder Uni-C.

Det nye Uni2-selskab får mulighed for at trække på Tele2-koncernens IT-selskab, X-Source, som hidtil kun har haft meget begrænsede aktiviteter i Danmark.

Outsourcede til sig selv

X-Source blev stiftet for fire år siden, da Tele2 outsourcede sine egne IT-ydelser. Nu kæmper selskabet for at opbygge en forretning ud over moderselskabet.

Mens Uni2 er aktiv inden for hosting og IT-sikkerhed, så beskæftiger X-Source sig hovedsagelig med outsourcing. Et af de vigtigste produkter er standardkonfigurerede pc'er, som selskabet leaser ud til virksomheder, samtidig med det leverer support og vedligeholdelse.

Den nytiltrådte chef for Uni2, Daniel Elfort, fastslår dog, at der med tiden skal flere IT-ydelser på hylderne. De skal målrettes særligt til de små og mellemstore virksomheder, og derfor nævner han blandt andet økonomistyringssystemet Navision, som Microsoft har købt.

Vil have større kunder

Det danske marked er dog oversvømmet med selskaber, som sælger og implementerer Navision-systemer, så Daniel Elfort skal muligvis ud at finde en partner. Men så lover han til gengæld at tage andre systemer med ud til de mindre virksomheder, for eksempel indholdsstyring til web (content management).

Uni2 vil naturligvis tage fat i sine eksisterende hosting-kunder for at se, om de også er interesserede i at købe IT-ydelser. Men et af målene med at lægge Uni2 og X-Source sammen i Danmark er, at selskabet kan gå efter de større organisationer. Daniel Elfort nævner derfor blandt andet IBM og KMD som nogle af konkurrenterne.

Tele2 stiler mod at fusionere Uni2 og X-Source i Danmark ved årsskiftet, men den endelige beslutning er endnu ikke taget.

Daniel Elfort vil ikke oplyse, hvor stor Uni2's omsætning er. Sidste år omsatte Tele2 for 1,1 milliarder kroner i Danmark og tabte 76 millioner kroner.

Også Deutsche Telekom har et selvstændigt IT-selskab, T-Systems, som er aktiv på det danske marked. Norske Telenor har derimod lukket sit danske IT-selskab, Telenor Business Solutions.

I en række andre brancher er det almindeligt, at store virksomheder udskiller deres IT-afdelinger i selvstændige selskaber og lader dem konkurrere på markedsvilkår. Det gælder eksempelvis Novo Nordisk IT, mens flyselskabet SAS netop har sat sit IT-selskab til salg.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere