Fredagens aviser om IT

11 millioner til net-annoncer i Danmark. Jyske Bank: RTX et oplagt opkøbsmål. Digital forvaltning giver besparelser og koster job. Mere plads på motorvejene i Silicon Valley.

11 millioner til net-annoncer i Danmark

De tyske ejere har tilført det danske selskab Adlink, der formidler annoncer på internet, knap 11 millioner kroner, hovedparten af dem ved konvertering af gæld. Adlink fusionerede sidste år med konkurrenten Doubleclick, men foreløbig har det givet ekstra udgifter på 2,5 millioner kroner. Det kan dog ikke i sig selv forklare underskuddet på 8,7 millioner kroner i Danmark sidste år. Ifølge administrerende direktør Christopher Hermansen skyldes det, at Adlink var gearet til en større vækst, end selskabet har oplevet. Nu er der skruet ned for omkostningerne, så de gennemsnitligt ti ansatte sidste år er blevet til fem i år. (Erhvervsbladet)

Jyske Bank: RTX et oplagt opkøbsmål
Jyske Bank vurderer, at de faldende kurser på mobiludviklingsselskabet RTX Telecoms aktier på Københavns Fondsbørs gør selskabet til et oplagt mål for opkøb. Jyske Bank vurderer det også på baggrund af, at de ledende medarbejdere har solgt ud af deres aktier i selskabet. De seks stiftere har tilsammen knap halvdelen af aktierne. RTX har godt nok lige nedjusteret, men det ser Jyske Bank ikke som den store hindring for et opkøb. Ifølge banken udgør staben af ingeniører nemlig den største værdi i RTX Telecom, og den vurderer banken til at været et godt stykke over de 610 millioner kroner, som aktiemarkedet i dag værdisætter RTX Telecom til. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Digital forvaltning giver besparelser og koster job

Det bliver billigere for staten at drive virksomhedsregistreringen, når den overgår fra Told & Skat til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Styrelsen vil i vid udstrækning benytte sig af digital forvaltning, så virksomhederne selv kan indberette data. Det betyder, at der ikke bliver brug for alle 250 medarbejdere, som i dag arbejder med virksomhedsregistrering i Told & Skat. Hvor mange der bliver fyret, og hvor store besparelser der bliver tale om, er endnu ikke afklaret. (Erhvervsbladet)

Mere plads på motorvejene i Silicon Valley

Medarbejderne i virksomhederne i verdens største IT-centrum, Silicon Valley i Californien, kan lade vækkeuret ringe op til en halv time senere end tidligere. De spilder mindre tid i kø på motorvejene på vej til arbejde. Efter IT-boblen brast, er der blevet færre biler, så der nu er kø på 39 procent af motorvejene mod tidligere 55 procent. Der har ikke været så god plads på vejene siden 1997. (Berlingske Tidende)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere