Artikel top billede

Dansk it-sikkerhedsselskab får ny direktør

Et krævende genoptræningsforløb efter en hofteskade tvang it-direktør midlertidigt væk. Nu skifter selskabet direktør permanent.

It-sikkerhedsfirmaet Secunia får ny topchef. 

Fra maj 2011 har Thomas Zeihlund fungeret som administrerende direktør, mens den tidligere topchef og grundlægger Niels Henrik Rasmussen var væk.

Fraværet fra topposten bundede i, at Niels Henrik Rasmussen gennemgik "et krævende genoptræningsforløb oven på en hofteskade", fremgår det af en udsendt pressemeddelelse.

Nu tager 41-årige Thomas Weihlund så permanent over.

Fokus på strategi

Årsagen til den nye faste løsning angives at være, at den tidligere topchef efter ni år i spidsen for selskabet "ønsker at fokusere på strategisk udvikling og udbygning af samarbejdsrelationer".

Konkret får Niels Henrik Rasmussen titel af corporate executive president for et nyt såkaldt Corporate Strategy-team.

Det skal fokusere på Secunias langsigtede strategiske udvikling.

I den nye rolle vil Niels Henrik Rasmussen fortsat referere til bestyrelsen, hvor han også indtræder som næstformand, fremgår det af meddelelsen.

Tidligere næstformand var Preben Damgaard.

I spidsen for vækstfirma

Den nye topchef, Thomas Zeihlund, har tidligere været finansdirektør i Telenor Danmark, finansdirektør i Ascio Technologies og arbejdet hos Navision.

Desuden har han en MBA fra Copenhagen Business School og en lederuddannelse fra INSEAD.

Niels Henrik Rasmussen oplyser overfor Computerworld at ledelses-rokaden ikke ændrer på ejerforholdene hos Secunia.

Her ejer Preben Damgaard og DKA Capital, der tidligere hed Dansk Kapitalanlæg, fortsat ejer 31 procent, og gruppen af stiftere resten.

Den tidligere CEO glæder sig til samarbejdet med Thomas Zeihlund, der kommer til at stå for den daglige operationelle ledelse af organisationen, mens Niels Henrik Rasmussen altså får en mere strategisk rolle i selskabet.

"Thomas har jo været her i et halvt år, da jeg var på hofte-orlov. Og det var "too good to be true" til at det skulle stoppe," siger Niels Henrik Rasmussen, der er glad for at bestyrelsen enstemmigt godkendte den nye konstruktion.

Secunia blev stiftet i 2002 og har i dag en omsætning på 96,9 millioner kroner mod 59,2 millioner kroner året før.

Overskuddet for Secunias 60 ansatte ligger på 23,7 millioner kroner. 90 procent af selskabets omsætning stammer i øvrigt fra udlandet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere