Artikel top billede

Hurtige penge ødelægger Silicon Valley

Napster-stifteren Sean Parker mener at det er alt for mange hurtige penge til nystartede it-firmaer.

Det har aldrig været lettere for unge håbefulde it-iværksættere at finde penge til at realisere deres drømme i Silicon Valley. Og det er noget rigtig skidt. Sådan lyder budskabet fra Sean Parker, som nok er en af de mest kendte iværksættere i dalen - ikke mindst siden hans rolle blev spillet af Justin Timberlake i den Oscar-belønnede film om Facebook.

Sean Parker talte på Techonomy-konferencen i San Francisco i denne uge og her advarede han om at de mange hurtige penge til start-ups har skabt en farlig situation.

"Små nystartede virksomheder modtager alt for mange penge. Markedet er overfyldt med risikovillige investorer. Det har skabt en talentflugt, hvor de dygtigste medarbejdere bliver spredt og arbejder i deres egne start-ups," sagde Sean Parker ifølge Techcrunch.

Han mener at mange af de talentfulde udviklere og ingeniører som lige nu er ved at starte deres egne firmaer kunne gøre en større forskel hvis de arbejdede hos virksomheder som Facebook, og de får selv svært ved at tiltrække dygtige medarbejdere fordi disse folk også hellere vil starte deres egen biks.
 
Sean Parker henviser til at guldfeberen nu er så udpræget, at de store investeringsfonde skyder penge i andre venture-fonde for at kunne følge med udviklingen. Han forventer at internet-branchen vil ende i en konsolideringsfase ligesom det skete for pc-branchen i halvfemserne.

"Efter revolutionen kommer altid bureaukrati. Den som vinder revolutionen bygger et bureaukrati," sagde han.

Det vil ende med, at nogle få store spillere kontrollere hele tech-industrien.

"Google lader som om de er Schweiz, men laver skjulte aftaler med alle, og Apple står alene om at bygge deres Dødsstjerne," som Parker udtrykker det.

I et interview med CNET udbyder han sine synspunkter. Han mener at mange investorer smider penge efter firmaer der bygger på luftkasteller - en situation, der minder om dotcom-boblen ved årtusindskiftet.

"De investerer stort i firmaer som kun er halvfærdige - enten er deres hold ikke helt færdigt eller deres produkt er ikke helt færdigt eller der er ikke en fornuftig forretningsmodel," siger Parker, som er en af de to oprindelige stiftere bag Napster.

Han henviser til, at giganter som Facebook og Google lige nu opkøber små firmaer i stor stil udelukkende for at få fat i deres medarbejdere. I nogle tilfælde laver de endda aftaler, hvor de får lov til at overtage de ansatte uden at købe selve firmaet. Men alligevel vil de dygtige folk helst selv gå ud og starte deres egen virksomhed.

"Enhver god ingeniør med et fornuftig cv kan gå ud og få en check på 250.000 eller 500.000 dollar til at starte en virksomhed - uden de nødvendige kvalifikationer til at gøre dette," siger Parker.

Han mener at boblen brister inden for et eller to år, hvor vi kommer til at en massedød blandt de små nystartede virksomheder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere