Artikel top billede

ARM klar med ny grafik-chip til mobile enheder

Den nye Mali-T658 skulle være ti gange hurtigere end den GPU, der bruges i aktuelle smartphones som Samsung Galaxy S II.

ARM har annonceret sin nye mobil-GPU Mali-T658 til high-end smartphones, tablecomputere og fjernsyn. Mali-T658 er den anden processor i Midgaard-serien (den første var T604) og en efterfølger til den Mali-400 MP GPU, som findes i mange aktuelle smartphones - herunder den populære Samsung Galaxy S II.

Ifølge ARM's egne oplysninger skulle T658 være ti gange hurtigere end Mali-400 og fire gange hurtigere end T604. Den nye GPU understøtter op til otte kerner.

Det skulle bane vejen for en ny generation af mobile enheder med grafik i meget høj opløsning - men der kommer til at gå noget tid, inden de første produkter med T658 kommer på markedet.

ARM forventer at der går mindst 18 måneder inden mobiltelefoner og tavlecomputere med T658 kan købes, men mindst én unavngiven partner skulle allerede være i gang med at udvikle produkter med GPU'en.

Den nye grafik-processor er designet til at arbejde sammen med ARM's CPU'er, Cortex A15 og A7. Det skulle også fungere med et koncept kaldet Big.LITTLE, hvor mobiltelefon-producenter kan indbygge to processorer i deres enheder.

Konceptet kombinerer den høje ydelse i Cortex A15 MPCore med det lave energiforbrug i A7. Ideen er at den kraftige processor først bliver aktiveret i det øjeblik, der er brug for det. Ellers kører man på den langsommere processor.

Softwaren som kører på den mobile enhed mærker ikke noget - enheden sørger automatisk for at skifte processor baseret på belastningen.

Den mobile enhed skulle være i stand til at skifte processor i løbet af 20 millisekunder, hvis man kører f.eks. spil eller andre krævende programmer.

Det skulle forlænge batterilevetiden i de mobile enheder, selvom det stadig er skærmen og ikke processoren som dræner batteriet mest.

ARM har forudsagt at man i 2013 vil kunne få den samme ydelse til smartphones i prisklassen under 100 dollar, som man i dag finder i mobile enheder der koster 500 dollar og mere.

Det britiske chipfirma har ikke sine egne fabrikker, men licenserer sin teknologi til andre producenter. ARM-chips findes i næsten alle smartphones.

En af licenstagerne er Nvidia, som i denne uge kunne præsentere sin nye Tegra 3-processor med ARM-teknologi.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere