Artikel top billede

Anonymous afviser planer om Facebook-angreb

Det store Anonymous-angreb mod Facebook i weekenden blev ikke til noget. En enkelt mand stod angiveligt bag truslen.

Den 5. november ville hacker-gruppen Anonymous smadre Facebook. Sådan lød den trussel, som blev spredt i en Youtube-video i august. Men angrebet i weekenden blev ikke til noget. Nu lyder meldingen fra Anonymous at det hele var et fupnummer. Der er angiveligt tale om en enkelt person, som har udstedt truslen i hacker-gruppens navn. Anonymous har nu "hævnet sig" ved at offentliggøre mandens navn og adresse.

"En forvirret fyr kaldet Anthony fra Ohio besluttede at oprette en imaginær Facebookop og maskere det som en legitim Anon-operation," hedder det i erklæringen, som også fortæller at Anonymous har forsøgt at få manden til at stoppe - men uden held. Han fortsatte med at påstå, at han repræsenterer den løst organiserede hacker-sammenslutning.

"Hvis du er imod hvordan vi kommunikerer på Facebook, Twitter og Anonops så er du også imod Anonymous og dermed bliver du vores fjende, fordi du forsøger at forstyrre vores bevægelse," hedder det videre.

Anonymous har tidligere meldt ud at Facebook-truslen kommer fra et enkelt medlem og ikke fra organisationen som helhed. Det er netop hacker-gruppens store svaghed - det er ikke en central ledelse eller struktur, som kan styre aktiviteterne.

Den oprindelige opfordring til Facebook-angrebet blev begrundet med at det sociale netværk giver private data videre til myndigheder og sikkerhedsfirmaer. Selv hvis man deaktiverer sin konto ligger de personlige data stadig på firmaets servere.

Den 5. november er ikke en helt tilfældig dag. Den 5. november 1605 er kendt som Guy Fawkes Day. Det var dagen, hvor Guy Fawkes forsøgte at sprænge det britiske parlament i luften med krudttønder.
 
Filmen "V for Vendetta" overfører dette attentat til en fiktiv moderne overvågningsstat. Hacker-gruppen har også "lånt" sine masker fra denne film.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere