Artikel top billede

Wikileaks-stifter skal udleveres til Sverige

Den britiske High Court har nu afgjort at Julian Assange kan udleveres til de svenske myndigheder.

Nu er afgørelsen faldet i den britiske appelsag, hvor Julian Assange har forsøgt at forhindre en udlevering til Sverige. High Court i London har afgjort at Wikileaks-stifteren kan udleveres til de svenske myndigheder. 

Dermed har High Court bekræftet en afgørelse fra en lavere retsinstans. Den afgjorde i februar at Julian Assange kan udleveres til Sverige, hvor han bliver beskyldt for seksuelle overgreb mod to kvinder. Hans advokater ankede herefter til High Court.
 
Wikileaks-stifteren blev anholdt den 7. december sidste år efter de svenske myndigheder havde udstedt en international arrestordre og han tilbragte ni dage i et britisk fængsel, inden han blev løsladt mod kaution.
 
Hans advokater har argumenteret med, at Assange kan risikere at blive udleveret fra Sverige til USA, hvor man har forsøgt at rejse spion-anklager mod ham. Ifølge hans advokat kan Assange risikere dødsstraf i USA.
 
Sverige skal dog indhente tilladelse fra Storbritannien inden man i givet fald kan udlevere Assange til USA.
 
Det svenske politi har stadig ikke rejst en formel sigtelse mod Assange, men ønsker indtil videre kun at afhøre ham. Ifølge den svenske statsanklager har det været umuligt at få en aftale om en afhøring med Assange og derfor har man været tvunget til at udstede arrestordren.
 
Hans advokater hævder dog, at man flere gange har forsøgt at få et møde med den svenske anklagemyndighed.

Julian Assange kan nu forsøge at få sagen prøvet ved den britiske højesteret, Supreme Court. Hvis højesteret afviser at behandle sagen, kan den 40-årige australier blive udleveret til Sverige allerede i løbet af 10 dage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere