Artikel top billede

Ubuntu skal udfordre Android

Det populære Ubuntu Linux kommer nu også til mobile enheder og fjernsyn. Android får kamp til stregen.

På det kommende Ubuntu Developer Summit i Florida vil Canonical-stifteren Mark Shuttleworth annoncere at Ubuntu Linux kommer til smartphones, tavlecomputere og intelligente fjernsyn. Det skriver ZDNet.

I et interview fortæller Shuttleworth at planen på kort sigt er at gøre Ubuntu 12.04 så stabilt som muligt og give Unity-brugerfladen det sidste finish. 

Men herefter sigter Canonical mod at udvide sin populære Linux-distribution til alle former for enheder.

"Det er en naturlig forlængelse af vores forestilling om Ubuntu som Linux for mennesker. Folk har bevæget sig fra desktoppen til nye former for enheder, og det er vigtigt for os at nå ud til brugerne på disse platforme," siger Shuttleworth.

Ubuntu og Unity-brugerfladen bliver sammenlignet med Microsofts kommende Windows 8 og Metro-brugerflade, hvor man også forsøger at skabe en fælles oplevelse på tværs af platforme.

Nu er Windows 8 ikke færdig endnu - og det kommende mobile Ubuntu bliver måske heller ikke klar før om to år. Indtil videre findes der end ikke en alpha-version.

Men Canonical lægger ikke skjul på, at man sigter mod at udvikle et ARM- og touch-optimeret operativsystem.

Shuttleworth ser Android som den primære konkurrent - og han mener at Googles køb af Motorola Mobility har fået mange af de andre smartphone-producenter til at lede efter alternativer til Android.

"Markedet for mobile enheder er meget konkurrencepræget og dynamisk, og mens Android og iOS dominerer på de håndholdte enheder, er det stadig muligt for nye spillere at etablere sig. Ubuntu og Windows kan stadig få en stor rolle," mener han.

Han fortæller også at Canonical allerede forhandler med hardware-producenter, men vil ikke afsløre hvem der er tale om.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere