Artikel top billede

Nu skal Google Maps koste penge

Det populære Google Maps bliver brugt på tusindvis af hjemmesider. Men snart koster det penge, hvis trafikken er for stor.

Google har ændret sine betingelser for udviklere som bruger Google Maps i deres egne applikationer og websider. Indtil nu har det været gratis at bruge kort-tjenesten og Google Maps er da også integreret på tusindvis af hjemmesider.

Men nu kommer der en trafikbegrænsning, og hvis man overskrider denne grænse skal man betale for at bruge API'en (Application Programming Interface).

Prisen afhænger af trafikken og den benyttede API og starter ved 4 dollar for hver 1.000 visninger der ligger ud over de første 25.000 visninger om dagen.

Med den såkaldte API Console kan udviklere følge med i, om de er ved at nærme sig den tilladte grænse.

Der er allerede en Premium-konto hos Google Maps for de helt store brugere, som betaler mindst 10.000 dollar om året. Denne konto giver blandt andet adgang til teknisk support.

Men nu skal små og mellemstore virksomheder og private hjemmeside-ejere altså også til at betale, hvis deres sider med Google Maps tiltrækker for meget trafik.

En af de helt store Google Maps-brugere er Apple, der anvender Googles kort-tjenester i sine mobile produkter. Men Apple arbejder angiveligt på sin egen kortløsning - senest med købet af svenske C3 Technologies.

Hos Microsoft tilbyder man også en kort-tjeneste, Bing Maps, hvor brugerne skal betale hvis man overskrider 125.000 sessions om året.

Der findes stadig mindst ét gratis alternativ - OpenStreetMap. Her skal man ikke betale for at bruge kortmaterialet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere