Artikel top billede

Apple køber svensk missil-teknologi til din iPhone

Svenske C3 Technologies, der bruger militær teknologi til 3D-kort, er blevet købt af Apple.

Allerede i august blev det svenske 3D-kortfirma C3 Technologies solgt til en ukendt virksomhed. Nu er identiteten på denne køber blevet bekræftet - det er Apple, der har været på indkøb i Sverige.

Det ser ud til at den svenske 3D-teknologi skal bruges i Apples mobile enheder. Ifølge 9to5Mac arbejder de tre hovedmænd bag C3 Technologies - Mattias Astrom, Kjell Cederstrand og Ludvig Emgard - nu i Apples iOS division.

Sammen med størstedelen af det oprindelige udviklingshold skal de fremover arbejde fra Sverige, og holdet har fået det interne navn Sputnik i Apple.

C3 bruger teknologi som Saab og det svenske forsvar har udviklet til at styre missiler. Teknologien konverterer billeder og video til 3D-modeller af bygninger, træer og andre objekter, der kan integreres med eksisterende 2D-kort.

Den nedenstående video fra Saab, som er en af C3's oprindelige ejere, forklarer hvordan det virker.

Der er også en kortere video fra C3, som viser en 3D-model af den norske hovedstad Oslo.

Købet bliver sammenlignet med Apples overtagelse af Siri, som også forsvandt i glemslen i en periode og herefter dukkede op igen som en af de vigtigste nye funktioner i den nye iPhone 4S.

Apple har hidtil baseret sin kortløsning på teknologi fra Google Maps, men det menes at Apple satser på at udvikle sin egen og mere avancerede applikation med 3D-teknologi. Apple har allerede købt to andre firmaer som skal levere kortteknologi, Placebase og Poly9.

Det passer også med, at forholdet mellem Apple og Google kun er blevet dårligere gennem de sidste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere