Artikel top billede

Retina-skærm i iPad 3 er en stor udfordring for Apple

Det kan blive meget svært for Apple at levere en markant højere skærmopløsning i den kommende iPad 3.

Den næste iPad kommer måske allerede i begyndelsen af det nye år. Ifølge analytikere sker lanceringen sandsynligvis i første kvartal af 2012. Det passer med, at den første iPad kom i april 2010, og iPad 2 blev lanceret næsten præcis et år senere.

En kilde hos Apples underleverandører i Asien siger til CNET, at den kommende iPad 3 får et Retina-lignende display. Her skulle pixeltætheden være så høj, at det menneskelige øje ikke længere er i stand til at skelne mellem de enkelte pixels.

Retina-displayet i iPhone 4S har en opløsning på 960 x 640 punkter på 3,5 tommer, og det giver en pixeltæthed på 326 ppi (pixels per inch).

Hvis man holder telefonen omkring 30 centimeter fra øjet, skulle man ikke være i stand til at se de kantede pixels.

Men selvom Apple satser på Retina-kvalitet i iPad 3, skal vi ikke regne med samme høje pixel-tæthed.

Indtil videre kan LG Display og Samsung kun levere et display med 2.048 x 1.536 pixels. Det er en ppi på 264, og det er stadig dobbelt så meget som iPad 1 og 2, der har 132 ppi.

Det store spørgsmål er dog, om producenterne overhovedet er klar til at fremstille disse skærme i store styktal. 

"De har produktionsplaner for displays med 2.048 x 1.536. Fra november. Men det er stadig kun planer. Det er ikke et spørgsmål om at fremstille én. Det kan selvfølgelig lade sig gøre. Udfordringen er at fremstille mange. Det er et kvantespring i pixel-tæthed. Det er ikke set før," siger kilden til CNET.

Apple overvejer angiveligt at bruge en skærm med en lidt lavere opløsning - 1.600 x 1.200 - hvis producenterne ikke kan levere displays med den høje opløsning i tilstrækkelige styktal.

Dertil kommer, at den højere opløsning også stiller større krav til processoren, grafikchippen og hukommelsen i tavlecomputeren.

Den samme kilde oplyser at lysstyrken i iPad 3-displayet forventes at lægge på 550 nits, hvilket er noget højere end de sædvanlige 350 nits for en notebook-skærm.

Samsung har netop vist et 10,1-tommers skærmpanel med en opløsning på 2.560 x 1.600 pixels, der kan blive brugt i firmaets egne kommende tablet-modeller. Men det er altså angiveligt ikke klar til produktion endnu.

Rekorden ligger hos Toshiba lige nu. Her har man bygget et LCD-panel med hele 498 ppi. Det lille 6,1-tommers panel har en opløsning på 2.560 x 1.600 pixels.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere