Artikel top billede

Kunderne flygter fra Netflix

En af de lysende stjerner på USAs internet-himmel kæmper for at stoppe kundeflugten.

I løbet af et kvartal har den populære videotjeneste Netflix mistet 810.000 abonnenter i USA. Det viser det seneste kvartalsregnskab fra internet-kometen, som fik aktiekursen til at styrtdykke med 20 procent i handlen efter børsens lukketid mandag.

Hos Netflix er man har ellers haft uafbrudt fremgang i de sidste mange år og det fik endda den populære videokæde Blockbuster til at gå i betalingsstandning i USA.

Men i sommer gik det galt for Netflix, som hævede sine priser for de kunder, som både vil modtage dvd'er med posten og hente streamede film. Det fik brugerne til at flygte i stort tal. Her har man især været utilfreds med, at udvalget af film i streaming-biblioteket stadig er for lille.

Det kan være svært at følge diskussionen med danske briller - for Netflix tilbyder stadig vilkår og priser, som danske tv-seere kun kan drømme om. Det er dog muligt at bruge Netflix over et VPN fra Danmark, og det må formodes at flere tusinde danskere allerede er Netflix-brugere.
 
Netflix startede for mere end 10 år siden med et simpelt koncept, hvor kunderne fik sendt dvd-film med posten og blot skulle returnere dem af samme vej. De røde kuverter med film blev hurtigt firmaets varemærke.
 
Men denne distributionsmodel koster mange penge for selskabet og derfor har Netflix lanceret sin "Watch Instantly" tjeneste, hvor film streames direkte over nettet. Netflix lægger da heller ikke skjul på, at streaming er fremtiden for firmaet.
 
I november sidste år kom Netflix med en ny abonnements-model, hvor kunderne kan få streamet tv-serier og film til deres computer for 7,99 dollar om måneden. Med dette abonnement er der ikke længere mulighed for at modtage fysiske dvd'er.
 
Kunder kan også betale 10 dollar om måneden for retten til at modtage én dvd af gangen og samtidig streame film gennem Watch Instantly.
 
Det er dette tilbud om en pakke med kombineret dvd-forsendelse og streaming, som Netflix fjernede tidligere i år. Nu skal kunderne betale 16 dollar om måneden for retten til at modtage dvd'er og streame film ubegrænset - en prisforhøjelse på fænomenale 60 pct.
 
Det er fortsat muligt at betale 7,99 dollar kun for streaming og 7,99 dollar for en pakke som kun giver retten til at modtage dvd'er. Men hvis man ønsker begge, koster det altså dobbelt.
 
Netflix har samtidig forsøgt at relancere sin dvd-forretning under navnet Qwikster - men kunderne er sure over, at de skal registrere sig igen for at bruge denne tjeneste. Så mange kunder har i stedet valgt helt at droppe firmaet. Qwikster er nu opgivet igen.

Fra årets andet til tredje kvartal er antallet af Netflix-abonnenter faldet fra 24,6 til 23,8 millioner. I hvert af de foregående syv kvartaler har Netflix tilføjet mindst en million nye brugere, så det er et dramatisk fald for selskabet.

Siden juli er aktiekursen da også faldet med 71 procent. Netflix forventer et underskud i næste regnskabskvartal.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere