"Remember, remember - the fifth of november."
Børnerimet om den katolske rebel, Guy Fawkes, der i 1605 var tæt på at sprænge det britiske parlament og briternes kong James den første af England i småstykker, lever videre i bedste velgående hos en af verdens mest berygtede hackergrupper, Anonymous.
For Anonymous proklamerede allerede i sommer, at gruppen vil lægge verdens største sociale medie, Facebook, ned på Guy Fawkes Night, der er den femte november.
Siden truslen blev fremsat i starten af august, er der opstået stor tvivl om, hvorvidt truslen er reel, eller om der er tale om en 'and'.
"Vi har ret"
Årsagen til den mulige cyber-eksplosion i næste uge er, at Facebook ifølge den oprindelige besked fra Anonymous, ser stort på privatlivets fred og sælger særdeles private informationer om brugerne til diverse regeringer, der derefter kan spionere på særlige individer.
"En dag vil I se tilbage på vores mission og konstatere, at vi havde ret," lyder ordene fra Anonymous på en Youtube-video omkring gruppens forehavende på Guy Fawkes Night, der næppe er tilfældigt valgt dag.
For senest har filmen 'V for Vendetta' berørt Guy Fawkes Night, hvor hovedpersonen, V. bar en hvid maske, som siden er blevet Anonymous' kendetegn.
DDoS-angreb næppe sandsynligt
Selv om Anonymous blandt andet har lagt globale virksomheder som Sonys og MasterCards hjemmesider ned, så tvivler sikkerhedsekspert Peter Kruse fra sikkerhedsselskabet CSIS på, at Anonymous vil have held til at sende Facebook i sort på næste lørdag.
"Facebook har et meget stort netværk og er vant til at håndtere kæmpemæssige mængder af datatrafik i forvejen, så det er svært at se, hvordan Anonymous skulle kunne lægge sitet ned ved brug af et DDoS-angreb," siger Peter Kruse.
Med DDoS-angreb mener sikkerhedseksperten et distributed denial-of-service-angreb, hvor hackergruppen vil sende millionvis af sideforespørgsler mod Facebook på ganske kort tid for på den måde at tvinge serverne i knæ, hvilket eksempelvis Jyllands-Posten oplevede i forbindelse med sine Muhammed-tegninger i 2005.
"Hvis man ser på Anonymous' seneste angreb, så tyder det ikke på at gruppens Iron Orbit Cannon-værktøj til DDoS-angreb er stærkt nok til at hamle op med Facebook. Derfor vil jeg være slemt skuffet over Facebook, hvis Anonymous-truslen bliver til en realitet," lyder det fra Peter Kruse.
En anden vej til eksplosionen
Sikkerhedseksperten hævder dog, at Anonymous muligvis kan have fundet mindre designfejl i Facebook, som gruppen kan udnytte ved eksempelvis cross site scripting-teknik til at "oversvømme Facebook med data på en helt ny og overraskende måde".
Men heller ikke dette scenario er videre sandsynligt og vil højst lægge Facebook ned i et ganske kort øjeblik, vurderer Peter Kruse.
"Facebook kan jo følge med i, hvilke data der kommer ind og løbende lukke for de funktioner, som er under angreb. På den måde vil brugerne næppe mærke det store til Anonymous-truslen."
Peter Kruse pointerer alligevel, at det sociale medie som minimum bør risikovurdere truslen fra Anonymous, der ifølge sikkerhedseksperten består af meget dygtige hackere.
"Hvis andre hackergrupper kan se, at Facebook kan lukkes, så vil ulvene lugte blod."