Artikel top billede

Statstrojaneren har en Big Brother

En ny udgave af tyske statstrojaner overvåger ikke kun Skype, men også populære browsere og messenger-programmer.

Forleden fik den tyske Chaos Computer Club (CCC) fat i et stykke malware som angiveligt er udviklet af de tyske myndigheder for at aflytte ip-telefoni. Programmet, der går under betegnelsen bundestrojaner eller statstrojaner, er blevet brugt af politiet i omkring 100 tilfælde.

CCC mener at trojaneren åbner en bagdør på computeren, som betyder at politiet har mulighed for at lytte med i hele datakommunikationen - og det er i strid med en afgørelse fra den tyske forfatningsdomstol.

Nu har sikkerhedseksperterne fra Kaspersky Lab taget et nærmere kig på trojaneren og fundet en ny udgave, som har endnu flere funktioner. Deres analyse viser at programmet ikke blot er i stand til at aflytte Skype-kommunikation.

Det forsøger også at udspionere populære browsere som Internet Explorer og Firefox, chat-programmer som ICQ, MSN Messenger og Yahoo Messenger og andre programmer til ip-telefoni som SimpPro og sipgate X-Lite.

Desuden har Kaspersky fundet en version af trojaneren som også er i stand til at inficere 64-bit-operativsystemer.

Et andet sikkerhedsfirma, F-Secure, har også foretaget en analyse af trojaneren. Stort set alle antivirus-leverandører har nu opdateret deres programmer så de kan genkende og fjerne trojaneren.

Indenrigsministeren i Bayern, Joachim Herrmann, har bekræftet at programmet er ægte. Det har fået det succesfulde tyske piratparti til at indgive en politianmeldelse mod ministeren. Partiet mener at den elektroniske overvågning er en overtrædelse af de gældende love og regler.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere






Premium
Søstrene Grene skifter Microsoft ud med SAP og rykker for første gang i clouden i stor ERP-transformation: Der er brug for en helt ny tilgang