Artikel top billede

Nu ændres startskærmen i Windows 8

Microsoft lytter til kritikken og retter nu startskærmen i det kommende Windows 8.

I et meget langt indlæg på Building Windows 8-bloggen forholder Microsoft sig til kritikken af startskærmen i den nye Metro-brugerflade. Det kommende operativsystem har fået et mobil-inspireret interface og det har udløst blandede reaktioner.

Microsoft har samlet data om kundernes brug af Windows 7 gennem sit Customer Experience Improvement Program og det er disse data, der ligger til grund for den nye brugerflade.

Men i mange virksomheder har man deaktiveret CEIP af sikkerhedsgrunde og dermed ser det ud til, at Microsofts datagrundlag primært fortæller om hvordan private brugere anvender Windows, men ikke de professionelle brugere.

I bloggen afviser Microsofts Senior Program Manager Marina Dukhon dog, at det skulle være tilfældet. Hun tilføjer at Microsoft bruger andre kanaler til at få informationer om, hvordan virksomheder bruger Windows.

Den nye startskærm under Metro er blevet kritiseret for at være en tilfældig samling ikoner. Der mangler et samlet overblik over alle installerede applikationer, lyder kritikken.

Marina Dukhon fortæller at Microsoft har reageret på kritikken og ændret designet for den såkaldte App Screen, hvor det nu er muligt at vise flere applikationer end tidligere og samtidig inddele dem i grupper. Sidstnævnte minder om de gamle mappe-strukturer.

Microsoft hævder desuden at det er lettere at finde applikationer på startskærmen end i den gamle startmenu, som hurtigt kan blive uoverskuelig.

Mens startmenuen maksimalt kan vise 20 programmer i det første niveau, kan man se 80 applikationer på startskærmen med en 21,5-tommers skærm og 150 applikationer med en 27-tommers skærm.

Desuden lover Microsoft at der bliver mange muligheder for at tilpasse systemet til sine individuelle behov.

Ifølge softwarefirmaet er det lettere at huske hvor applikationerne befinder sig på startskærmen end i startmenuen - og det skulle altså betyde at man kan finde frem til sine applikationer og starte dem hurtigere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere