Artikel top billede

Blackberry kører igen

Efter tre dage med tekniske problemer kører Blackberry-nettet nu stabilt igen.

Research in Motion (RIM) fortæller nu at alle Blackberry-tjenester i Europa, Mellemøsten, Afrika og Indien igen kører stabilt. Det ser ud til at RIM langt om længe har fået styr på de tekniske problemer, der har plaget tjenesten i de sidste tre dage. Torsdag morgen skulle driften være normaliseret.

"RIM fortsætter med at overvåge situationen for at sikre fortsat stabilitet," hedder det i en erklæring.

denne side kan man finde løbende statusopdateringer fra Blackberry. Firmaet fortalte tirsdag at man var ramt af et "core switch failure" i sin infrastruktur. Dette problem blev hurtigt rettet, men det skabte en stor pukkel af data, som ventede på at blive behandlet.

Det store nedbrud startede mandag morgen. I første omgang kunne brugerne ikke få adgang til deres mail. Dernæst var det messenger, som ikke fungerede. Mange brugere melder også om problemer med at hente websider.

Blackberry bliver normalt regnet for at være meget sikker mod aflytning og mange af tjenesterne kører over firmaets egne servere. Der opbygges en krypteret forbindelse mellem den enkelte håndholdte enhed og serverne hos RIM, som så sender trafikken videre ud på nettet.

Men denne centraliserede model betyder også, at man er meget sårbar, hvis nogle af disse servere går ned.

Der er omkring 70 millioner Blackberry-abonnenter, men det vides ikke hvor mange af dem der har været ramt af det seneste nedbrud.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere