Artikel top billede

Ny Opera 12 med hurtigere grafik

Opera lover hurtigere grafik i sin kommende browser-version 12.

Ligesom Microsoft satser norske Opera stort på hardware-acceleration af grafik i sin næste browserversion. Det betyder altså at browseren kan udnytte computerens indbyggede grafikkort til at accelerere alt fra behandling af Cascasing Style Sheets til 3D-animationer.

"Alt bliver accelereret. Hele brugerfladen," sagde Jan Standal, der er chef for desktop-produkter hos Opera, ifølge CNET.

Opera 12 får også understøttelse for WebGL 3D-teknologien og firmaets medstifter Haakon Wikum Lie forventer at der kommer mange nye browserbaserede spil, der udnytter denne teknologi.
   
Den første alphaversion af Opera 12 skulle være klar torsdag og den færdige version ventes inden årets afslutning.
 
Microsoft kom allerede med hardware-acceleration i sin Internet Explorer 9 browser i 2010, hvor en del af grafikbehandlingen altså flyttes fra CPU'en til GPU'en, men denne browser kører kun under Vista og Windows 7.

Opera satser på at firmaets kommende browser vil bringe hardware-acceleration til Windows XP og mange andre platforme.

WebGL har fået bred understøttelse fra næsten alle browserfirmaer, men den store undtagelse er Microsoft, som stadig ikke vil bruge denne teknologi.

Det er et problem for udviklerne, som dermed bliver nødt til at udvikle en særlig version af deres spil til IE. Det ventes dog at Microsoft også vil bruge WebGL i fremtiden.

Opera 12 har også fået en ny HTML5-fortolker og en forbedret Javascript-motor.

Men det kan dog ikke ændre, at den norske browser stadig har en forsvindende lille del af browsermarkedet. Her står Opera i skyggen af IE, Firefox og Chrome, der snart står til at blive nr. 2.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere