Artikel top billede

Hidtil største pirat gik i nettet

Japansk virksomhed skal betale rekordbøde på 30 mio. kr.

Piratjægerne hos Business Software Alliance (BSA) melder nu om den hidtil største fangst. En virksomhed i Japan skal betale mere end 30 millioner kroner for ulovlig brug af software. Det japanske firma, der selv er beskæftiget med softwareudvikling, havde omkring 1.300 kopier af Adobe Photoshop, Microsoft Office og Autodesk Maya på sine computere - uden at man havde betalt for softwaren.

Ifølge BSA er der tale om den mest omfattende sag om piratkopiering nogensinde. Firmaets navn er ikke frigivet, men det har sit hovedkontor i Kanto.

BSA modtog et tip over sin pirat-hotline og foretog efterfølgende en ransagning, hvor man fandt de mange piratkopier. Sagen landede dog aldrig ved en domstol. Parterne blev enige om bødens størrelse inden sagen kom for retten.

Det er ikke kun små virksomheder, der bruger piratkopier, skriver BSA i en meddelelse. Der kommer også mange tips om ulicenseret software hos store virksomheder. Problemet er heller ikke begrænset til udviklingslande, selvom andelen af piratkopier er størst her.

Japan er egentlig et af de lande i verden, hvor piratkopiering er mindst udbredt. Men der er altså også undtagelser, som den seneste sag viser. Den hidtidige rekord blev sat i Tyskland, hvor et mediefirma betalte omkring 20 mio. kr. til BSA i 2007.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere