Artikel top billede

Motorola sagsøgt af Google-finansieret patentfirma

Ny patentsag truer Android-telefoner.

Motorola er nu blevet sagsøgt for patentkrænkelse af Intellectual Ventures. Et firma, der har Google blandt sine investorer. Det samme Google, som netop nu er ved at overtage Motorola Mobility for omkring 65 milliarder kroner.

Intellectual Ventures mener at Motorola krænker seks patenter i sine Android-telefoner. Man har forhandlet for at nå frem til en licensaftale, men uden resultat.

Patenteksperter betegner sagen som "bekymrende" og mener at den sætter spørgsmålstegn ved, om Google er i stand til at beskytte sine Android-partnere mod patentklager. Det skriver BBC.

Det er den tidligere teknologichef for Microsoft, Nathan Myhrvold, der har stiftet Intellectual Ventures.

Firmaet har gennem systematiske opkøb samlet en portefølje med 35.000 patenter og tjener så penge på at indgå licensaftaler med firmaer som bruger de patenterede teknologier - eller sagsøge dem, hvis alt andet fejler.

Motorola anklages blandt andet for at krænke patenter der beskæftiger sig med filoverførsel, opdatering og fjernadministration af mobile enheder.

I en meddelelse fortæller Intellectual Ventures, at man har forhandlet med Motorola siden januar 2011 uden resultat. Nu har man valgt at få rettens vej og forlanger erstatning i ukendt størrelse.

Men det ironiske er altså, at Google faktisk har skudt penge i en af investeringsfondene hos Intellectual Ventures i forbindelse med en anden licensaftale. Det er ikke den samme fond, som bliver brugt til at sagsøge det snart Google-ejede Motorola, men sagen viser alligevel, at mobiltelefon-producenter der bruger Android kan komme i skudlinien.

Patenteksperten Florian Mueller mener at det er "utilgiveligt" at Google ikke kan eller vil beskytte sine Android-partnere.

Senest har Microsoft tvunget Samsung, HTC, Viewsonic, Acer og flere andre producenter af smartphones og tavlecomputere med Android til at underskrive licensaftaler og betale et beløb for hvert solgt produkt med softwaren.

Det menes at Microsoft vil tjene 2,5 milliarder kroner i det indeværende regnskabsår på Android-licenser. Det er muligvis mere end det, som Google selv tjener på Android - og helt sikkert en god forretning for Microsoft, der ikke har investeret én krone i konkurrentens operativsystem.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere