Artikel top billede

Tysk piratparti stormer frem

Det tyske piratparti ser nu ud til at få flere stemmer end regeringspartiet FDP.

Som ComON kunne fortælle forleden, har de tyske pirater i den grad vind i sejlene. Ved delstatsvalget i september stemte 8,5 procent af borgerne i Berlin på Piratpartiet. Det var nok til at erobre 14 af de 150 pladser i delstatsforsamlingen og det var faktisk meget heldigt for partiet, at det ikke gik bedre - for der var kun opstillet 15 kandidater.

Nu viser en dugfrisk meningsmåling, at Piratpartiet muligvis kan gentage dette resultat i hele Tyskland. Faktisk ville 8 procent af vælgerne i Tyskland stemme på dette parti hvis der var valg i dag - det er ét procentpoint mere end blot for en uge siden.

Dermed er piraternes parti større end både regeringspartiet FDP, der er faldet helt ned til 3 procent, og de tidligere kommunister i Venstrepartiet, der ligger på 7 pct.

Ligesom piratpartier i andre lande kæmper de tyske pirater blandt andet for nye copyright-regler og mod overvågning. Blandt mærkesagerne er også gratis internet og gratis offentlig transport.

Partiets formand Sebastian Nerz har allerede luftet tanken om at indgå i en regeringskoalition med socialdemokraterne og partiet De Grønne.

Senere i dag præsenterer partiet sit nye politiske program på forbundsniveau, hvor man blandt andet vil fokusere på borgernes rettigheder.

I Danmark var Piratpartiet end ikke opstillet ved den seneste Folketingsvalg.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere