Artikel top billede

Amazon taber penge på hver solgt Kindle Fire

Amazon sælger sin nye tablet Kindle Fire til en lavere pris end det, produktionen koster.

I sidste blev den nye Kindle Fire tavlecomputer fra Amazon præsenteret og det var især prisen på 199 dollar, der fik stor opmærksomhed. Nu har analysefirmaet iHS iSuppli regnet på tallene og her konstaterer man at den Kindle Fire koster 209,63 dollar at producere. Amazon taber altså næsten 10 dollar på hver solgt enhed.

Den største omkostning er skærmen, der menes at koste 87 dollar. Dernæst kommer de forskellige komponenter på printpladen, hvor den samlede pris anslås til 70,40 dollar. Batteriet koster 18,25 dollar.

Men hvis man regner salget af digitalt indhold som e-bøger og musik med, så forventes Amazon faktisk at tjene lidt på hver Kindle Fire.

Hvis man skal tro iHS iSuppli, så ligger den virkelige fordel for Amazon dog hverken i salget af hardware eller digitalt indhold.

Amazon er verdens største netbutik og Kindle Fire skal bruges til at lokke kunder ind i butikken og hjælpe med salget af de fysiske varer, som stadig udgør den største del af Amazons forretning.

Den amerikanske netgigant tjener penge på salget af sko, bleer og mange andre produkter - og de smarte enheder som Kindle Fire skal binde kunderne tættere til forretningen.

Amazon lokker altså kunderne med billigt digitalt indhold - og billige hardwareenheder som Kindle Fire - for at få dem over i butikken, hvor de så kan købe "normale" produkter.

Ingen andre tablet-leverandører - heller ikke Apple - har opbygget en detailforretning i samme størrelse som Amazons, og ingen af dem kan derfor tilbyde en tablet, der er så specifikt designet til at markedsføre deres produkter.

Amazon solgte sidste år varer for næsten 200 milliarder kroner gennem sine netbutikker rundt omkring i verden.

Ligesom Forrester forventer iHS iSuppli også, at den Android-baserede Kindle Fire kan blive nr. 2 på tablet-markedet, kun overgået af iPad.

Til sammenligning anslår analysefirmaet at 32 GB-udgaven af iPad 2 koster 323 dollar at fremstille, men den sælges for mere end det dobbelte - 729 dollar - i USA. Så i modsætning til Amazon tjener Apple altså mange penge på hver solgt tavlecomputer.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere