Artikel top billede

Her er den nye it-minister

Regeringen er på plads. Se her, hvem der bliver Danmarks næste videnskabsminister.

Den radikale næstformand, Morten Østergaard, bliver ifølge en række aviser videnskabsminister i Danmarks nye regering med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i spidsen.
 
Den nye regering vil blive præsenteret mandag formiddag, men en række aviser skriver, at en del af posterne allerede er fordelt.
 
Morten Østergaard står således ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten til at blive minister for forskning, innovation og videregående uddannelser. 
 
Godt inde i stoffet
Han har i flere år været it-ordfører for De Radikale og regnes for en af de politikere, der er bedst inde i it-relaterede problemstillinger og udfordringer.
 
Samtidig har han længe slået på tromme for digitale effektiviseringer og digitale fordele for velfærdssystemet.
 
Videnskabsministeriet har i mange år været regnet for en ministeriel letvægter, der har været ledet af lavt-profilerede ministre.
 
Det har tidligere været fremme, at ministeriet derfor har været for let til Morten Østergaard, der som manden lige bag den radikale formand, Margrethe Vestager, har stået til en af de tungere ministerposter.
 
Socialdemokraterne bedyrede før valget, at Videnskabsministeriet skulle lukkes helt til fordel for et it-ministerium. Det kan du læse mere om her.
 
Med udnævnelsen af Morten Østergaard ser det dog ikke ud til at blive tilfældet.
 
Den nye regering ventes at præsentere regeringsgrundlaget mandag, men flere aviser bringer uddrag fra grundlaget, der er regeringens overordnede  'strategi-papir' for de kommende år.
 
I det, som indtil videre er blevet frigivet til offentligheden, fremgår det ikke, hvad den nye regering vil med it og it-erhvervet.
 
Andre nye ministre, der vil skulle samarbejde med it-branchen, tæller SF's Ole Sohn, der står til at blive ny erhvervs-  og vækst-minister, mens SF'eren Pia Olsen Dyhr står til at blive minister for eksport- og udenrigshandel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere