Intel har penge nok til danske medarbejdere

Chipgigant Intel har efterladt sit danske selskab med en fyldt pengetank, efter selskabet lukkede og fyrede 300 medarbejdere. Dermed er der penge nok til at betale, hvis selskabet taber retssagerne til nogle af medarbejderne.

Intel har penge nok til at betale, hvis selskabet taber retssagerne til en række medarbejdere i det nu lukkede, danske udviklingsselskab.

Intel sendte de knap 300 danske medarbejdere, hovedparten ingeniører med spidskompetence i at udvikle computernetværk, på gaden for to år siden.

En række af de danske medarbejdere havde aktieoptioner, og betingelsen for, at de kunne indløses, var ifølge verdens største chipproducent ikke opfyldt.

Men medarbejderne og deres fagforeninger mener, at Intel på den måde forsøger at løbe fra dansk lovgivning. Derfor er der en stribe retssager på vej fra medarbejdere, som kræver deres aktiebonus.

Bugnende pengetank

Og Intel har ikke tænkt sig at løbe fra regningen, hvis chipproducenten skulle lide nederlag ved den danske domstol.

Intel har ikke lukket sit danske selskab, selv om medarbejderne er fyret, men derimod efterladt det med en bugnende pengetank. Helt nøjagtig 382 millioner kroner står der i egenkapital.

Chipproducenten gør det klart, at den forventer at vinde sagerne over de fyrede medarbejdere. De er endnu kun på et indledende stadie. Vinder Intel ikke, så står også det amerikanske moderselskabet klar til at betale regningen til dem, hvis det skulle blive nødvendigt.

Slap af med husleje

Intel har brugt det forløbne år på at slippe ud af sine forpligtelser til at betale husleje til en stor del af det tidligere Olicom-hovedkvarter i Lyngby. I forrige årsregnskab stod der en huslejeforpligtelse på 57 millioner kroner, men den er nu strøget.

Intel byggede hovedsageligt sin danske virksomhed på opkøbene af Case Technology og Olicoms udviklere. Selv om alle medarbejderne er fyret, bogførte selskabet alligevel omsætning i Danmark sidste år, udelukkende ved internt salg til søsterselskaber. Der stod også stadig 117 medarbejdere på lønningslisten, gennemsnitligt set over året, og det lykkedes sågar at hive et overskud på 16 millioner kroner hjem.

Intel driver fortsat Giga i Skovlunde, som chipproducenten købte for ti milliarder kroner for tre år siden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere