Tellabs på ret kurs trods dansk gigant-tab

Den amerikanske teleproducent Tellabs tabte 174 millioner kroner på at drive sin danske filial sidste år. Direktøren vælger dog at se det som en investering i de produkter, som de 335 danske medarbejdere står bag, og de sælger godt trods nedturen i branchen.

Den danske afdeling af den amerikanske netværksproducent Tellabs tabte 174 millioner kroner på driften af sit danske selskab sidste år.

Alligevel er den danske direktør, Peter Viereck, ganske godt tilfreds, og det er der flere grunde til.

En stor del af tabet skyldes nemlig, at Tellabs sidste år lukkede en fabrik i Shannon på Irlands vestkyst, der hørte under det danske selskab.

Den slags koster penge til at afvikle kontrakter og fratrædelsesgodtgørelser.

Vandt markedsandele

Desuden lykkedes det Peter Vierecks tropper at holde omsætningen oppe på niveau med året før med omkring 900 millioner kroner - i hvert fald når der tages hensyn til, at Tellabs kun fakturerede salget fra Danmark i 11 måneder.

- Det betyder, at vi har vundet markedsandele, fordi det er et meget hårdt og presset marked, forklarer Peter Viereck.

I december solgte det danske selskab rettighederne til sine produkter til et andet Tellabs-selskab, nemlig det finske.

Denne interne handel vurderede den amerikanske teleproducent til en lille halv milliard kroner, og det pynter gevaldigt på det danske regnskab. Det endte på grund af handlen med et overskud på 297 millioner kroner.

Tellabs Denmark A/S Årsregnskab
Millioner kroner20022001
Omsætning891,9973,9
Resultat af primær drift (EBIT)-174,2-296
Resultat før skat 297,6-278,7
Resultat291,7-285,3
Egenkapital379,792,1
Antal ansatte335387
Men det er slet ikke den vigtigste grund til Peter Vierecks optimisme. Den bygger først og fremmest på, at det går godt med at sælge de produkter, som de 335 danske medarbejdere udviklede sidste år.

- Tellabs mener, at de danske produkter ser lovende ud og er værd at investere i. Derfor ansætter vi stadig folk her, forklarer direktøren.

Sidste år gik antallet af ansatte i Danmark dog ned, fordi heller ikke Tellabs gik fri af nedskæringer. Men siden er der igen blevet ansat folk, og nu er der 370 medarbejdere i Ballerup uden for København.

Peter Viereck fortæller, at Tellabs med en milliard dollar - godt 6,5 milliarder kroner - i banken er en af de få teleproducenter, som stadig har penge at investere.

Populært Ethernet-produkt

Tellabs har i Danmark udviklet et produkt, som gør det muligt for teleselskaberne at tilbyde virksomhederne at binde kontorerne sammen med Ethernet-protokollen, som ellers bliver anvendt i lokalnetværk internt i bygninger.

Samtidig sælger Tellabs de routere i kernen af teleselskabernes netværk, som er nødvendige for at håndtere Ethernet i de optiske fiberkabler.

Svenske Tele2 købte for nylig systemet, og i sidste uge landede Tellabs den hidtil største ordre med norske Telenor. Samtidig leverer Tellabs et andet system til Sonofon, som Telenor ejer 53,5 procent af.

Fremover skal salget dog ikke styres fra Danmark. Det kommer derimod til at ske direkte fra Finland.

Det vil blandt andet ske for at skjule, hvordan det går for de produkter, som det danske selskab udvikler. Omsætningen og resultatet for enkelte produktlinier betragter den amerikanske producent nemlig som forretningshemmeligheder, som konkurrenterne ikke skal kunne snuse i gennem danske regnskaber.

Af samme grund vil Peter Viereck ikke ud med, hvordan det gik det danske Tellabs-selskab sidste år, hvis man ser bort fra fabrikslukningen i Irland og frasalget af rettighederne til det finske søsterselskab.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere