Mandagens aviser om IT

Japansk kritik af dansk, digital forvaltning. Kort på mobiltelefonen. CBB Mobil: Sonofon sylter os. Københavns Kommune sparer 23 mio. på indkøbsportal.

Japansk kritik af dansk, digital forvaltning

Danmarks forsøg på at indføre digital forvaltning får skarp kritik i en ny rapport fra det japanske indenrigsministerium. Rapporten fastslår, at der ikke skal gøres forsøg på at kopiere den danske model internationalt. Japanerne forsøger at hente inspiration til deres egen offentlige administration i Danmark, Finland, Frankrig og Storbritannien, og samkøringen af registre herhjemme er faldet forfatteren af den danske del, Stephan Engberg, for brystet. Han mener, at Danmark kan blive nødt til at genopfinde hele sit system til at registrere personfølsomme oplysninger, fordi det snart er muligt at kortlægge borgernes samlede gøren og laden. (Berlingske Tidende)

Kort på mobiltelefonen

Det danske firma Euman har indgået en aftale med Kort og Matrikelstyrelsen, så det bliver muligt at få overført kort til mobiltelefonen. Kortene, som vises i mobiltelefonens display, bliver sendt via GPRS og dækker det område, som mobilselskabet automatisk registrerer, at telefonen befinder sig i. Tjenesten, der vil koste 499 kroner om året i abonnement, kan suppleres med en GPS-modtager, så systemet sætter en lille prik ind på kortet, nøjagtig der hver telefonen befinder sig. I spidsen for Euman står Mads Staunskjær, tidligere salgsdirektør for Orange. (Berlingske Tidende)

CBB Mobil: Sonofon sylter os
Discountselskabet CBB Mobil mener, at Sonofon sylter selskabet. CBB Mobil har ikke eget mobilnet men lejer sig ind hos Sonofon, som også skal stå for leveringen af SIM-kort. Allerede i marts bestilte CBB Mobil 30.000 nye SIM-kort, men nu har Sonofon meddelt, at selskabet først kan levere kortene midt i september. Dermed kan CBB Mobil blive tvunget til at drosle ned på markedsføringen, så der ikke kommer nye kunder. "Vi kan jo ikke sælge varer, vi ikke har," siger CBB Mobils direktør, Teddy Søgaard Pedersen. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Københavns Kommune sparer 23 mio. på indkøbsportal

Københavns Kommune har sparet 23,3 millioner kroner på at samle sine indkøb på den offentlige indkøbsportal, doip.dk, som Gatetrade.net driver. Besparelserne er kommet på 11 aftaler, som samlet løber op i 177 millioner kroner. Næste år venter kommunen at spare 50 millioner kroner. (Børsen)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere