Artikel top billede

Elbak: Acer-oprydning kan bane vej for sundere kanal

Udover gode pc-tilbud til privatmarkedet kan Acers oprydning på lagrene være en anledning for andre producenter til at gøre det samme. Det kan føre til en sundere kanal, lyder det fra IDC-analytiker Anders Elbak.

Mens Acer i sidste uge varslede en større oprydning af overfyldte europæiske lagre, kan det være en bevæggrund for andre producenter til at komme på de samme tanker.

»Generelt har der været fyldt for meget op i lagrene, og måske kan der nu være en anledning til at få ryddet op i kanalen og gøre den mere sund med mere fokus på profitmaksimering frem for volumensalg, og hvor lagrene kommer bedre på niveau med, hvad der rent faktisk bliver solgt,« lyder det fra IDC-analytiker Anders Elbak, som uddyber:

»Hvis Acer bliver mindre aggressive, kan det være, at de andre bliver mindre aggressive,« siger Elbak, som dog ikke mener, at Acer har ry for at være værre end producenter som HP, når det gælder jagten på volumensalget.

Elbak forventer ikke, at Acers udrensning vil få andet end kortsigtet betydning for konkurrencen på markedet.

»Så vidt jeg ved, har de fleste af Acers produkter i kanalen været rettet mod privatmarkedet, så der kommer nok en række gode tilbud til private. Men det betyder nok ikke noget voldsomt for konkurrencen på erhvervsmarkedet,« forudser Elbak.

Acers oprydning indebærer udover afsættelsen af 775 millioner kroner fyringen af 300 medarbejdere i EMEA-regionen.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere