Fiasko for Amazon-milliardærs rumskib

Jeff Bezos' rumfirma mistede et fartøj efter opsendelsen i sidste uge.

Det hemmelighedsfulde firma Blue Origin har lidt et tilbageslag. Firmaets stifter Jeff Bezos bekræfter nu, at den seneste opsendelse af et ubemandet rumfartøj slog fejl. Det var Wall Street Journal, som først kunne fortælle at man mistede kontrollen over fartøjet og måtte ødelægge det i sidste uge efter opsendelsen i det vestlige Texas.

Fartøjet nåede angiveligt en højde på 15.000 meter inden det blev ødelagt. Det er altså langt fra den højde, der er nødvendig for at sende mennesker og fragt ud i verdensrummet.

Ligesom Paypal-milliardæren Elon Musk og Virgin-stifteren Richard Branson har Amazons Jeff Bezos satset en del af sin formue på den kommercielle rumfart.

Bezos skriver i sin kommentar at "resultatet ikke var det, som vi havde ønsket", men bekræfter at man vil fortsætte arbejdet med at udvikle fremtidens rumtransport.

Den fejlslagne opsendelse er også en fiasko for den amerikanske regering, som vil overlade det til private rumfirmaer som Blue Origin og SpaceX at transportere fragt og mennesker til den internationale rumstation.

De gamle rumfærger er sendt på pension og i øjeblikket må amerikanerne bruge russiske raketter for at sende astronauter til ISS. Men russerne har også netop mistet en raket af samme type som dem, der bruges til at flyve til ISS.

I modsætning til Elon Musks SpaceX, der allerede har en kontrakt om at sende sin Dragon-rumkapsel til ISS, har Blue Origin været meget hemmelighedsfuld omkring sine planer. De første billeder af Blue Origin's fartøj blev først frigivet i sidste uge.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere