Artikel top billede

HP vil holde liv i små forhandlere

? Vi vil gerne være med til at forhindre, at små forhandlere knækker nakken, lyder det igen fra HP, der via nyt lag i partnerprogrammet vil øge de små forhandleres indtægter ved salg af HP pc?er.

HP forsøger nu endnu en gang at tilpasse sin model til danske forhold med et tiltag, der minder om det tidligere HP Lokal Partner-program. Et tiltag, som producenten skrinlagde for nogle år tilbage.

Med lanceringen af HP Gazelle føjer producenten et nyt lag til sit partnerprogram, som, udover at øge producentens markedsandel i segmentet, har til formål at tage højde for de små forhandleres hårde markedsvilkår i en tid, hvor pc-salget er ovre sin blomstringstid.

Ved et køb af minimum 100 pc’er årligt tilbyder HP nu forhandlerne en rabat upfront.

»Vi vil gerne give forhandlerne mulighed for at agere på en 1-2 styks handel, så vi gør det for at kompensere for, at de er mindre og har en anden prisstruktur. Det eneste krav er, at de kan omsætte 100 maskiner årligt, og vi har ønsket at gøre kriterierne meget lette, så forhandlerne ikke skal administrere sig ihjel,« fortæller HPs program manager Henrik Hilfling Petersen og fortsætter:

»Der er rigtig mange små forhandlere, der har det rigtig hårdt. Vi vil gerne undgå, at de knækker nakken, og samtidig vil vi gerne skabe mere vækst til os selv. Det gavner også distributørerne,« fortæller Henrik Hilfling og tilføjer, at programmet minder lidt om HP lokal partner-programmet, som producenten valgte at fjerne for nogle år siden.

Det er forskellige produkter, der gives rabat på fra måned til måned. De spænder over en bred kam af business- og consumerprodukter. Henrik Hilfling Petersen ønsker ikke at komme ind på den præcise størrelse af rabatterne, da de varierer fra produkt til produkt. Han hævder dog, at rabatterne skulle være af væsentlig størrelse.

»Vi fordobler forhandlernes indtægter og giver dem et tocifret dækningsbidrag,« lyder det.

Han forventer, at op imod 500 forhandlere tilmelder sig programmet inden for det næste års tid. Siden juli har programmet været testet blandt en række forhandlere, og det er nu åbent for alle små forhandlere, der kan høre mere om programmet ved at kontakte Henrik Hilfling eller deres distributør (Tech Data eller Actebis).
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere