Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?
Jeg holder meget den til tider grænseløse opportunisme og følelsen af, at alt kan lade sig gøre, og at man i princippet kun selv sætter grænsen for, hvad man kan opnå som individ og som virksomhed. Det giver en vidunderlig frihed og fremmer kreativitet og energi. Den anden side af den samme opportunisme, hvor det handler om at optimere sin egen situation uden skelen til, hvad der er godt for kunden, den virksomhed man er en del af eller de mennesker, man er blandt og med hvem man som oftest har et gensidigt afhængighedsforhold. Det forhindrer os i at hæve niveauet, så vi kunne blive en endnu mere værdifuld og attraktiv medspiller for vores kunder.
Hvad er du mest stolt af i din karriere?
Uden at jeg skal lyde alt for hellig, så har jeg været mig selv tro, og har bevaret mine grundlæggende holdninger til tilværelsen, etik og moral undervejs. Jeg kan huske, da jeg for næsten syv år siden skulle ansættes hos Symantec, hvor jeg overvejede, om jeg mon passede ind i en meget konkurrenceprægede og performance-orienteret kultur. Det synes jeg, er lykkes godt uden at gå på kompromis med mine egne værdier, og det er jeg stolt af.
Og hvad er du mindst stolt af?
Jeg har ikke rigtig noget, jeg skammer mig over. Selvfølgelig vil der altid være noget, man kunne have gjort bedre eller fulgt bedre til dørs. Men jeg betragter tilværelsen som en rejse mod et mål, der hele tiden flytter sig, og man er nødt til at acceptere, at man aldrig når en tilstand af perfektion.
Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?
Med fare for at det bliver lidt for oplagt, så vil jeg sige, at det er min nuværende chef, Jan Skelbæk, som har været med til at åbne mange døre for mig hos Symantec. Jan tror på det bedste i andre mennesker. Når der er nogen, der tror på dig og har tillid til, at du kan tage det nødvendige ansvar, så vokser du som person. Det synes jeg også er sket for mig.
Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?
Jeg startede efter gymnasiet med fem år i henholdsvis Danske Bank og Jyske Bank, og siden da har jeg taget en bachelor-uddannelse på CBS, arbejdet som salgschef i en ingeniørvirksomhed og med rekruttering, inden jeg fik min entré i it-branchen for 13 år siden. Følelsen, jeg sidder med, er derfor, at jeg er landet det rigtige sted, og at jeg ikke ville ændre på noget.
Hvad laver du om ti år?
Nok noget der ligner det jeg laver i dag. Jeg håber selvfølgelig, at jeg kan fortsætte en udvikling, hvor jeg får øget ansvar, og at de professionelle udfordringer vil vedblive med at stige.
Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?
Jeg ville nok lave noget, der påvirkede andre mennesker lidt mere end det, der trods alt er forbundet med at sælge software. Men måske er det bare noget, jeg går og tror, nu hvor jeg ikke føler, jeg har tid til det. Måske ville jeg slet ikke arbejde og i stedet bruge tiden på at sejle eller rejse.
Hvad er den største trussel mod din del af branchen?
Tendensen til at ville levere det hele, og dermed manglen på risikovillighed til i højere grad at tage stilling og fokusere på rådgivning af kunden, er fortsat længere, end hvad jeg havde håbet og troet. Fra Symantecs side forsøger vi at bidrage til udviklingen ved at gå langt for at beskytte og honorere de forhandlere, der er modige og tager stilling til, hvad der er den rigtige rådgivning og løsning til kunden. Vi er som branche i det hele taget nødt til at styrke indsatsen for at flytte os fra blot at være leverandører til at være kundens foretrukne partner ved at levere solid rådgivning gennem at forstå kundens forretning og behov.
Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?
Politik er ikke noget, jeg beskæftiger mig særligt meget med. Men der er ingen tvivl om, at vi som it-nation kun overlever, hvis vi kan blive ved med at producere kloge og innovative hoveder, og at de har mulighed for under attraktive vilkår at skabe noget nyt.
Hvordan takler du arbejdspres?
Skal jeg være helt ærlig, så ved jeg ikke, om jeg overhovedet takler arbejdspres som sådan. Jeg prøver bare at følge med, så godt jeg kan, men selvfølgelig er min Blackberry og muligheden for at koble på hjemmefra elastikken, som jeg ofte må tage i brug. Det forudsætter en forstående familie, og her er jeg rigtig godt stillet.
Hvordan kobler du af?
Det er selvfølgelig fortrinsvis i samværet med min familie – sekundært er det blandt andet på fodboldbanen og sammen med holdkammeraterne under 3. halvleg.