Artikel top billede

Google anklager Microsoft for afpresning

Google kritiserer Android-licensaftalen mellem Samsung og Microsoft.

En ny licensaftale betyder at Samsung skal betale Microsoft et beløb for hver solgt smartphone og tablet med Android. Microsoft har længe hævdet, at Android krænker firmaets patenter. Microsoft har allerede en aftale med en anden stor producent af Android-telefoner, HTC, og mangler nu kun Motorola Mobility, som er ved at blive solgt til Google.

Hos Google har man reageret meget negativt på aftalen, som kan gøre telefoner med Android dyrere. Google beskylder Microsoft for at afpresse konkurrenterne.

"Det er den samme taktik, som vi har set igen og igen fra Microsoft. De har ikke formået at få succes på smartphone-markedet og forsøger nu i stedet at bruge juridiske metoder for at afpresse andre til at aflevere en del af deres profit, samtidig med at de bremser innovation. Vi er stadig fokuseret på at bygge ny teknologi og hjælpe vores partnere," lyder meldingen fra Google.

Hos Microsoft ser man ikke overraskende lidt anderledes på sagen. Microsofts chefjurist Brad Smith siger til All Things Digital at man vil forsøge at få alle producenter af Android-enheder til at betale en fast licensafgift per enhed.

"Der er en god chance for at vi vil se tilbage på denne dag og sige at det var dagen hvor vi havde nået et afgørende vendepunkt i markedet," siger Brad Smith.

Han mener at Samsung-aftalen sender et klart signal til resten af Android-producenterne.

Der spekuleres allerede på om Microsoft vil forsøge at få Amazon til at betale licens for sin nye Android-tablet Fire. Microsoft og Amazon har en tidligere aftale der dækker Kindle og andre Linux-baserede produkter, men den gælder ikke for Android-produkter.

Foruden Samsung og HTC har Microsoft også indgået Android-relaterede licensaftaler med Viewsonic, Aver og flere andre firmaer, og Microsoft har sagsøgt Motorola og Barnes & Noble for at få dem til at betale.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere