Artikel top billede

Nu vil Lenovo overhale Dell

Compal skal hjælpe Lenovo med at overhale Dell som nr. 2 på det globale pc-marked.

Lenovo investerer nu 300 mio. dollar eller mere end 1,5 mia. kr. i et joint-venture med underleverandøren Compal Electronics for at øge sin produktionskapacitet for notebooks. Lenovo skal eje 51 procent af det nye fælles selskab Lienpal, mens Compal vil kontrollere 49 pct.

I en pressemeddelelse fortæller Lenovo, at det nye kinesisk-taiwanesiske joint-venture med hovedsæde i det østlige Kina skal skaffe "yderligere produktionskapacitet, som er nødvendig for den planlagte vækst på det globale pc-marked".

Lenovo-chef Yang Yuanqing fortalte tidligere i denne måned, at selskabet har ambitioner om at blive verdens andenstørste pc-firma. I andet kvartal er Lenovo gået frem med 2,2 pct. og ligger nu på 12,2 pct., men både HP og Dell er stadig større.

Så det er altså Dell, som Lenovo nu vil forsøge at overhale med det nye joint-venture. Compal er den andenstørste underleverandør af pc'er - kun Quanta er endnu større.

I juli slugte Lenovo den tyske pc-producent Medion for næsten fem milliarder kroner og der er også indgået et joint-venture med NEC i Japan, hvor Lenovo har investeret op mod en milliard kroner.

Compal fremstiller også computere for Lenovos konkurrenter som Dell og Acer og derfor kan det nye samarbejde med kineserne bringe selskabet i en vanskelig position.

Den nye Lienpal-fabrik i byen Hefei skal være ved fuld kapacitet i slutningen af 2012. Den skal kun fremstille notebooks og kompakte pc'er til Lenovo. På Compals øvrige fabrikker fremstiller man altså både til Lenovo og til andre pc-firmaer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere