Forhandler kritiserer ny lav udbudgrænse

Når det offentlige fremover skal købe ind for mere end 500.000 kroner skal ordren i udbud, vedtog Folketinger i går. Det kan gøre livet surt for små forhandlere. Salgsprocessen for små ordrer bliver krævende, siger Iteo-direktør.

Med Folketingets vedtagelse torsdag af en lavere mindstegrænse skal offentlig indkøb ned til 500.000 kroner sendes i udbud. Trods bred kritik fra erhvervsorganisationer vedtog Folketinger alligvel forslaget med et bredt flertal.

Hos skoleleverandøren Iteo med omkring 20 ansatte er man ikke glad for den nye udbudpolitik.Det gør det ifølge direktøren gør det sværere at gå ind i en tæt snak med kunden omkring behovet og løsningen.

»Det er utrolig svært, at definere behovet entydigt i et kompliceret udbud,« siger Lasse Christiansen, adm. dir. fra Iteo, der sælger it-systemer til uddannelsessektoren.

Han beklager, at både køber og sælger nu skal bruge en forfærdelig masse energi på at deltage i et udbud. I stedet for at kunne tale frit med kunden, skal en del af salgsprocessen i et udbud ske skriftligt.

»Virksomheder, der ønsker at lytte til kunden, har ikke muligheden, når alt skal ske skriftligt,«

Med den nye lov kan det offentlige selv vælge, hvilken avis de vil offentliggøre udbudet på, eller om de vil offentliggøre udbudet på deres egen hjemmeside. På sigt er det dog planen, at det offentlige vil starte en fælles onlineportal for udbud.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere