Bluetel-chef bag ny mobilkæde

Den tidligere salgschef for den skandaleramte mobilkæde Bluetel står bag en ny mobilkæde, Telemesteren. Den har også påkaldt sig interesse fra den nye direktør for Bluetel, der er i betalingsstandsning.

En tidligere Bluetel-chef står sammen med ti partnere fra den skandaleramte mobilkæde bag en ny kæde, som skal sælge mobiltelefoner til danskerne.

Gudmund Sigurdson, der var salgschef i Bluetel, er ifølge eget udsagn blevet bedt af nogle af de tidligere partnere om at være daglig leder af Telemesteren.

Partnerne kom i klemme, da Bluetel gik i betalingsstandsning. Det skete, fordi Nokia meldte selskabet til politiet for at svindle med indberetninger af garantireparationer på mobiltelefoner.

Siden har både tysk og dansk politi sigtet ledende medarbejdere i Bluetel, der var ejet og kontrolleret af familien Hareskov Jensen. Faderen, Johannes, sad i spidsen for hele selskabet, mens sønnerne, Ole og Niels, ledede henholdsvis den tyske og de danske forretning.

Bluetel-familien er orienteret

Gudmund Sigurdson har aldrig været sigtet i sagen, og han oplyser, at Bluetel-partnerne var nødt til at foretage sig noget, da leverancerne fra Herning-kæden stoppede.

Målet med Telemesteren, der nu har 12 butikker tilknyttet, er at oprette et aktieselskab, som alle forhandlerne skal være medejere af. Det skal i de kommende par år vokse til at omfatte 70 butikker over hele landet, oplyser Gudmund Sigurdson.

Han afviser rygter i branchen om, at Hareskov Jensen-familien i virkeligheden står bag den nye kæde.

- De er ikke involveret i det på nogen måde. Men jeg har været i kontakt med dem og fortalt, hvad vi er i gang med, siger Gudmund Sigurdson.

Han er overbevist om, at Hareskov Jensen-familien ikke har gjort noget galt.

Gudmund Sigurdson har ikke forsøgt at købe Bluetels butikker, selv om selskabets nye direktør, Flemming Dyppel, har solgt de sunde dele af virksomheden fra.

- Vi har fået forståelsen af, at Bluetel ikke ønsker at sælge til os, siger han.

Bluetel: Vi undersøger nærmere
Flemming Dyppel selv afviser overhovedet at have forhandlet med Telemesteren. Han har dog bemærket, at den nye kæde er på vej.

- Hvis der er en konkurrent, så er det indlysende, at vi undersøger nærmere om det, siger han, uden at ville uddybe nærmere, hvori hans undersøgelser består.

- Det er altid interessant at se, hvad der dukker op i denne branche, nøjes han med at konstatere.

Telia upåvirket

Som alle andre mobilkæder er Telemesteren helt afhængig af samarbejdet med teleselskaberne. En aftale med blandt andet Telia er allerede kommet i stand, og det gør ikke noget særligt indtryk på det svenske teleselskab, at Telemesteren bygger på tidligere Bluetel-folk.

- Vi har ikke noget at udsætte på vores samarbejde med Bluetel, og vi er heller ikke betænkelige med vores aftale med Telemesteren, siger Jesper Brøckner, administrerende direktør for Telia Mobile.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere