Jubii-stiftere: Vi efterlader et sundt selskab

Regnskabet fortæller langt fra hele historien om Jubii, siger de to afgående stiftere Henrik Sørensen og Martin Thorborg. De påpeger, at Lycos-koncernen sender store regninger til en ellers sund dansk forretning.

Administrerende direktør Henrik Sørensen og marketingdirektør Martin Thorborg fastslår, at de efterlader Jubii som en sund virksomhed, når de forlader selskabet ved udgangen af august.

Regnskabet viser ellers et underskud på 32 millioner kroner, men de to stiftere henviser til, at det skyldes interne mellemregninger i Lycos-koncernen, som Jubii indgår i.

Ifølge Martin Thorborg fik Jubii sidste år en regning på 36 millioner kroner for fællesomkostninger i koncernen.

Den regning er ikke specificeret i det regnskab, som Jubii netop har afleveret til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Regnskabet specificerer til gengæld, at Lycos betalte Jubii 14 millioner kroner for udviklingsopgaver for koncernen.

Uden ekstraregningen var overskuddet ifølge Martin Thorborg landet på tre millioner kroner.

- Vi betaler for en masse services, som er udviklet i koncernen, men som vi stort set ikke benytter , fordi vi har vores udvikling af vores egne tjenester her i Danmark, forklarer han.

Han slår på, at det for Lycos er ligegyldigt, hvor overskud og underskud placeres. Derfor har den lille afdeling i Spanien med blot 12 medarbejdere - men ingen udvikling - overskud, da den betaler relativt lidt for de ydelser, som koncernen stiller til rådighed.

- I første halvår har vi desuden sat omsætningsrekord i Danmark, så alle medarbejderne går rundt med armene i vejret, siger marketingdirektøren.

Martin Thorborg tager afstand fra det indtryk, som han mener, at Computerworld Onlines første omtale af regnskabet giver, nemlig at han og Henrik Sørensen forlader en synkende skude.

- Det passer simpelthen ikke, pointerer marketingdirektøren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere