Artikel top billede

Forhandlerpres ændrer C5-regler

Microsoft må lempe nye licensregler efter kritik fra forhandlere.

Omfattende protester fra forhandlere har tvunget Microsoft til at slække på kravene i et udspil til nye licensregler for økonomisystemet C5.

Det oprindelige udspil til nye regler blev fremlagt for forhandlerne midt i januar. Her lagde Microsoft op til, at kunder med ældre versioner af C5 inden 1. marts i år skulle tegne licensabonnement, hvis de fortsat ville have mulighed for at tilkøbe standardmoduler eller udvide antallet af brugere på eksisterende licenser.

Udspillet skabte stor uro blandt C5-forhandlerne, som protesterede højlydt over den korte tidsfrist. Men forhandlerne frygtede også for reaktionerne fra de tusindvis af mindre C5-kunder, som nu pludselig kunne se frem til en fast årlig udgift, hvis de ville fortsætte med at bruge og udvikle deres økonomisystem.

»Det var en bombe, for det gav os ikke tid til at tale med kunderne om konsekvenserne,« siger direktør Kim Friis fra forhandleren IT Effect.
Udover praktiske problemer med en forhastet overgang til det nye regelsæt skumlede flere forhandlere også over udsigten til at skulle ud og præsentere deres kunder for en uventet ekstraregning.

»Det er jo ikke alle virksomheder, der skovler penge ind for tiden. Microsoft taler gerne meget og længe om, at vi som partnerne skal forstå kundernes forretning. Det synes jeg ikke, de selv har levet op til i det her til fælde,« siger direktør Gorm Hansen fra Datek.

Som en følge af kritikken har Microsoft nu spillet ud med en overgangsordning, hvor kunderne bevarer retten til at udvikle deres ældre C5-systemer frem til august i år. For nyere C5-versioner gælder fristen helt frem til juni 2011.

Læs mere i CRN 02/10, som netop er udkommet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere