Distributører slår hårdt ned på konkursfuskere

Konkursramte forhandlere, der bevidst snyder leverandører, bliver politianmeldt, siger Actebis og Rosenmeier.

Der findes ærlige forhandlere, der går konkurs, fordi konjunkturerne er dårlige, eller fordi de har været uheldige. De skal ikke straffes, men skal have lov til at forsøge igen.

CRN skrev i går om distributører, der skal acceptere at tabe penge, når deres kunder går konkurs. En konkursramt virksomhedsejer er ikke nødvendigvis en dårlig kunde, men tværtimod blevet en erfaring rigere, og dermed er det dumt at holde sig fra at sælge til vedkommende fremover, lød det i artiklen.

Men hvis en forhandler prøver at snyde en distributør ved en konkurs, kan det give ris til egen bagdel. I dag advarer to distributører om, at forhandlere, der prøver at snyde bliver politianmeldt.

»Vi ser kunder, der bevidst forsøger bedrageri, og det forfølger vi med alle midler,« siger Actebis’ økonomichef Lars Rasmussen.

Han har tidligere i år politianmeldt en forhandler for at have begået bedrageri mod distributøren og signalerer, at kunder, der har tænkt sig at snyde, skal gå et andet sted hen.

»Vi siger rimelig kraftigt, at vi går hele vejen, hvis der er sådan en situation,« siger Lars Rasmussen.

Samme holdning har administrerende direktør Jørn Rosenmeier fra Rosenmeier Electronics. Hvis han mistænker, at en konkursramt skyldner vil tjene på sin egen konkurs og har forsøgt at dække sit eget udestående først, er han også klar til at anmelde en kunde til politiet for skyldnersvig.

»Hvis en konkurs skyldes tidernes ugunst skal en kunde have chancen for at komme igen. Men andre, hvor der laves alle numre for at snyde kreditorer, fortjener fængsel og ikke nye chancer,« siger Jørn Rosenmeier.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere