Telia og Sonofon: Ja tak til partnere

Både Telia og Sonofon er klar til at gå sammen med andre teleselskaber på det danske marked, efter Orange er gået på dansk partnerjagt. Tele2 holder sig derimod mere i baggrunden.

- Der er en konsolidering i gang, og vi ønsker at være med i den.

Sådan lyder det fra Terje Christoffersen, arbejdende bestyrelsesformand for Telia i Danmark.

Hans kommentar falder, efter Orange har meldt ud, at selskabet har to år til at finde en partner på det danske marked.

Terje Christoffersen vil ikke direkte kommentere, hvad han synes om den mest oplagte partner på det danske marked, Orange.

Han nøjes med at konstatere, at Telia ønsker at vokse i Danmark, både selv og gennem opkøb eller fusioner, men at alt afhænger af omstændighederne.

Den såkaldte konsolidering, altså at flere af mobilselskaberne i Danmark slår sig sammen, har været drøftet som en nødvendighed i mindst fire år. Alligevel er det ikke blevet til noget.

- Vi er måske fire år nærmere nu, end første gang blev det blev sagt. Det er ikke interessant at være nummer fem på det danske marked, siger Terje Christoffersen.

Han henviser til, at Hutchison Whampoa og Wallenberg med mobilselskabet 3 er på vej ind i Danmark for at give Telia, Orange, Sonofon og TDC konkurrence.

Alle taler sammen

Med en håndfuld selskaber på markedet ved de alle, hvem de kan forhandle fusion med, og markedet bliver konstant afsøgt.

- I Danmark som i Sverige og Norge snakker alle med hinanden. Det har vi gjort hele tiden, konstaterer Terje Christoffersen.

Sonofons administrerende direktør, Ulrik Bülow, ønsker ikke at sige, hvad samtalerne handler om.

- Men mig bekendt er der ikke seriøse forhandlinger i gang, siger han.

- Men hvis Orange kommer med et godt tilbud, så kigger vi på det, tilføjer Sonofon-direktøren.

Discount koster selskaberne dyrt

Han har dog ikke samme behov for at finde en partner som Orange og Telia, da Sonofon giver overskud.

- Vækst er vigtig for os, og vi kan godt forestille os at vokse ved akkvisition, hvis tilbuddet er rigtigt, tilføjer Ulrik Bülow.

Sonofon ser discount-bølgen på mobilmarkedet, som TDC gik ind i ved at købe en del af Telmore, som et symptom på, at der skal ske noget.

- Mobiltelefoni er blevet et commodity. Der er overkapacitet, og alle har en telefon. Derfor er der gået priskrig i det. Det kommer til at gøre endnu mere ondt på de selskaber, som ikke har kritisk masse, forklarer Ulrik Bülow.

Han kan ikke angive noget konkret tal for kritisk masse.

- Men det ligger et sted mellem de 1,3 millioner kunder, som vi har, og en halv million, siger han med henvisning til, at Telia og Orange begge har omkring en halv million kunder.

Tele2 vil bevare varemærket

Men selv om Telia og Orange går sammen om at skabe en lønsom mobilforretning i Danmark, så er det ikke sikkert, at de kan gøre det samme på fastnet.

Der udgør Tele2 den vigtigste udfordrer til TDC, og det svenskejede selskab er næppe med på en dansk fusion.

- Man skal aldrig sige aldrig, men vi kom til Danmark for at give TDC's monopol konkurrence. Jeg tror, at Tele2 kommer til at fortsætte i Danmark under eget varemærke, siger direktøren for Tele2 i Danmark, Niclas Palmstierna.

Tele2 fortsatte ellers med at tabe penge på det danske marked sidste år og ser umiddelbart ud til at have svært ved at gøre sit fodfæste på fastnetmarkedet til en god forretning. Det får dog ikke direktøren til at ryste på hånden.

- Vi gik ind i nye produktområder på mobilmarkedet og i ADSL. Samtidig fyrede vi medarbejdere. Nu er der ryddet op i virksomheden, og resultatet for i år bliver væsentligt bedre, lover Niclas Palmstierna.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere