IBM vil købe Sun

Ifølge Wall Street Journal forhandler IBM om at købe computerfirmaet Sun. Et køb vil styrke IBMs position på servere og på en række softwareområder.

Allerede i denne uge kan det blive offentliggjort, at giganten IBM har købt det legendariske computerfirma Sun. Det skriver Wall Street Journal. Ifølge avisen er der i øjeblikket forhandlinger i gang mellem parterne, og IBM skulle være parat til at betale i omegnen af 37 milliarder kroner for Sun.

 

Sun var det dominerende computerfirma på internettet før årtusindskiftet, men har siden dot-com-krisen haft besvær med at finde sine egne ben. Ifølge Wall Street Journal har Sun på det seneste angiveligt været rundt hos forskellige konkurrenter i håb om at blive opkøbt. Blandt andet hos HP, der dog angiveligt har takket nej til tilbuddet.

 

Når IBM og Sun-alliancen ser lovende ud, skyldes det, at handlen kan gøre IBM stærkere indenfor software, telekommunikation og finansverdenen. Områder, hvor både Sun og IBM har markante positioner.

 

Købet vil styrke IBM i servermarkedet på et tidspunkt, hvor også Cisco vil have en del af det marked.

 

De kilder som Wall Street Jounal har talt med forventer at forhandlingerne enten færdiggøres inden ugens udgang, eller at de bryder sammen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere