Google giver kig ind i udviklingstanker

Googleudvikler indrømmer klodset betatest af Buzz-tjenste og afslører, at man eksperimenterer med færre reklamer. I Ghana giver Gmail gratis sms'er til brugerne.

På konferencen SXSW, der foregår i Austin i disse dage, har Gmail-udviklere stillet op til en regulær spørgerunde om Gmail. Det har resulteret i et indblik i kommende funktioner og et generelt indblik i udviklernes overvejelser.

En udvikler kunne for eksempel fortælle, at der bliver eksperimenteret med at lægge færre men mere relevante reklamer i gratisversionen af Gmail. Det skyldes, at Google faktisk tjener ”pænt” på den nuværende mængde reklamer, og at mailtjenesten i store træk løber rundt økonomisk.

Et andet tema, der står højt på agendaen i Gmail-bunkeren er fart. Gmail-udvikleren Jonathan Perlow indrømmede, at især de mest flittige brugere med meget post kan opleve langsomme svartider, og det skal der rettes op på. Selv om Gmail løbende tilføjes flere funktioner, så hævder udviklerne, at der aldrig tilføjes nye funktioner på bekostning af hastighed. Nye funktioner bliver kun indlemmet, hvis deres påvirkning på hastigheden er minimal.

Det kom også frem, at Gmail faktisk vokser hurtigere uden for USA. I Nordamerika er Gmail stadig bag Hotmail og Yahoo i udbredelse. Men i Indien er Gmail den absolutte topscorer. Det kan være med til at rokke ved den traditionelle tankegang, hvor amerikanerne får nye tjenester først. For eksempel er Google ved at gøre det gratis at konvertere chat-beskeder i Google Chat til gratis sms-beskeder i Ghana, fordi sms-beskeder er den absolutte mest populære kommunikationsform i det afrikanske land.

Ingen direkte adgang
Udviklerne blev også tvunget til at forholde sig til den klodsede introduction af Google Buzz. Tjenesten dukkede pludselig op i manges indbakke, og det var uklart, om der var tale om privat eller offentlig kommunikation. Produktmanager Todd Jackson indrømmede, at udviklerne måske nok havde undervurderet omverdenens reaktion. Det kan til dels skyldes, at Buzz kun blev betatestet internt hos Google. Betatesterne havde ikke den samme irritation over, at deres kontaktpersoner fra mailtjenesten blev blandet sammen med den mere offentlige Buzz-liste, da det grundlæggende var de samme kontaktpersoner på begge lister. Buzz er dog langt fra sendt i skammekrogen. Google arbejder på en logisk integration af Buzz i sine erhvervsrettede tjenester, så virksomheder kan få et incitament til at buzze.

Under spørgerunden blev det også afvist, at der kommer en åben udvikleradgang til Gmail. Google vil fortsat gerne se mange tredjepartsprogrammer, der læner sig op af Gmail, men en direkte snabel i Gmails kodekasse kommer ikke på tale.

Udviklerholdet blev også spurgt om Google Wave. Modsat Buzz så lever Wave stadig sit eget separate liv uden for Gmail. Skyldes det, at Google frygter, at Wave vil stjæle markedsandele fra sin søster Gmail?

»Nej, vi vil faktisk hellere kanibalisere på vores egne tjenester end at lade nogle andre gøre det,« sagde produktmanager Todd Jackson med et glimt i øjet.

Han forklarede, at grunden til, at de to tjenester lever hver for sig er, at Wave stadig betegnes som et sandkasse-eksperiment, der kan udvikle sig til fremtidens måde at kommunikere på.

Læs mere om spørgerunden hos Lifehacker. Indblikket i Gmail-laboratoriet kom som sagt ved SXSW-konferencen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere