Opkøb blev klods om benet på Ementor

Det tidligere så succesrige telekonsulentfirma Andersen Management International var skyld i, at det Merkantildata-ejede Ementor sidste år fik underskud i Danmark.

Fra et overskud på syv millioner kroner før skat til et underskud på knap 11 millioner kroner.

Det var sidste år facit for et af de dyreste opkøb i den danske konsulentbranche, telekonsulentfirmaet Andersen Management International.

Konsulentfirmaet, som norske Merkantildata købte for 120 millioner kroner i 2000, er dermed årsagen til, at Merkantildatas primære konsulentforretning, Ementor, fik et underskud på to millioner kroner sidste år.

Allerede sidste år, da de røde lamper blinkede, besluttede Ementor sig for at tage Andersen Management International ind under sin egen hat, men da var det allerede for sent at redde økonomien det år.

Barsk kritik

Ementor-direktør Finn Hindkjær Pedersen er således også barsk i sin kritik af stifterne af Andersen Management International, Michael Moesgaard Andersen og Jon Brüel.

- Andersen Management International tjente mange penge, dengang der blev udstedt GSM-licenser. Men da markedet faldt bort, fik ledelsen ikke tilpasset forretningen i tide, siger han.

- Samtidig valgte den ene af de tidligere ejere at tage forældreorlov i en periode, der var meget kritisk for selskabet, tilføjer Ementor-direktøren.

Han henviser til, at Michael Moesgaard Andersen, som ejede 75 procent af aktierne i Andersen Management International frem til salget, forlod selskabet sidste år.

Ementor Denmark A/S Årsregnskab
Millioner kroner20022001
Omsætning195,4204,2
Resultat af primær drift (EBIT)107,6
Resultat før skat -2,214,2
Resultat-2,210,5
Egenkapital43,745,9
Antal ansatte160217
Ifølge Computerworld Onlines oplysninger forsøgte han og Jon Brüel forinden at købe selskabet tilbage, men buddet var for lavt til Merkantildata.

I stedet fører de to en sag mod Merkantildata, som har holdt de sidste 27 millioner kroner af en bonus-betaling for konsulentfirmaet tilbage.

Bonussen, som falder oven i salgsprisen på de 120 millioner kroner, optjente de tidligere ejere ved at drive selskabet frem til det - set i forhold til virksomhedens størrelse - største overskud i den danske konsulentbranche i 2000. Det blev på 39 millioner kroner før skat, mere end en million kroner per medarbejder.

Større driftsoverskud

Finn Hindkjær Pedersen forsøger nu at se fremad og konstaterer, at han har fået nogle meget motiverede og dygtige medarbejdere fra Andersen Management International over i Ementor.

Han kan også generelt være tilfreds med Ementor, som gentagne gange har fået ros af de norske ejere, der har indsat Finn Hindkjær Pedersen som direktør for den kommende fusion med forhandleren Eterra.

Selv om Ementors omsætning sidste år gik en anelse tilbage, så lykkedes det at øge driftsoverskuddet med 2,4 millioner kroner til ti millioner kroner.

Samtidig er der skåret 57 stillinger væk, så der sidste år gennemsnitligt var 160 ansatte i konsulentfirmaet, der bygger på opkøbene af Ernst & Youngs konsulentforretning, Avenir og Access Media.

Ementor har i øvrigt ændret praksis for, hvordan værdien af medarbejdernes aktieoptioner indgår i regnskabet. Da 2001-regnskabet blev aflagt efter den gamle praksis, viste det et underskud på 11 millioner kroner. Men efter den nye praksis er det vendt til et overskud på godt ti millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere