Medarbejder-sladder trækker Eterra ned

Det kan ikke undgås, at medarbejderne snakker lidt med hinanden, når lillebror opsluger storebror. Det er en medvirkende årsag til, at Eterra ikke lever op til målene for salget herhjemme.

- Når vi lægger to selskaber sammen, så snakker folk lidt i en periode.

Sådan lyder det fra Finn Hindkjær Pedersen, administrerende direktør for Ementor og Eterra i Danmark, når han skal forklare, hvorfor salget svigter for Eterra herhjemme.

Ejeren, norske Merkantildata, måtte fredag skuffe investorerne med, at underskuddet i andet kvartal efter alt at dømme bliver større end først antaget.

Merkantildata skød blandt andet skylden på Eterra i Danmark, fordi salget bliver lavere end forventet.

Lægger selskaber sammen

Merkantildata er ved at lægge konsulentvirksomheden Ementor sammen med systemintegratoren Eterra i både Norge, Sverige og Danmark.

Men Danmark er det eneste land, hvor ledelsen fra Ementor, som er langt mindre end Eterra, får ansvaret for at drive det fusionerede selskab videre.

Derfor er det ifølge Finn Hindkjær Pedersen også naturligt, at snakken i krogene opstår herhjemme. Og det går ud over salget.

Ementor-direktøren henviser dog også til, at "markedet på hardware-siden fortsat er meget presset", når han skal forklare det svigtende salg.

De første medarbejdere er blevet fyret i Eterra, og Finn Hindkjær Pedersen tør ikke udstede garantier for, at det bliver de sidste fyringer.

- Vi går Eterras forretningsområder igennem et efter et, siger han.

Er generelt optimistisk
Generelt er direktøren dog optimistisk for det fusionerede selskabs muligheder på det danske marked.

- Jeg har holdt møde med flere af Eterras store og vigtige kunder, og jeg har fået meget positive tilbagemeldinger, siger Finn Hindkjær Pedersen.

På den baggrund vurderer han, at der vil være mulighed for også at sælge konsulentydelser til nogle af Eterras kunder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere