Producenter er nødt til at holde hånden under Elgiganten

Elkjøp/Elgiganten er så store i Skandinavien, at producenter er nødt til at holde hånden under kæden, mener IDC-analytiker.

Producenter kan få svært ved at få deres del af julehandlen, hvis de ikke er til stede i Elkjøp/Elgigantens butikker. Derfor vil producenterne blive tvunget til at tage en kreditrisiko selv, mener IDC-analytiker Anders Elbak.

Han tror derfor ikke, at det får den store betydning, at kreditforsikringsselskaberne har reduceret kreditten.

»Så længe der ikke er nogen, der decideret har tabt penge, sker der ikke noget. Derfor tror jeg, at leverandørerne er villige til at strække sig rimeligt, netop fordi der er tale om en så dominerende spiller, og fordi vi står lige foran julehandelen,« siger Anders Elbak.

Distributørerne står imidlertid i et dilemma. For selv om Elkjøp/Elgiganten får leveret en stor del af deres varer direkte, så har kæden også en betydelig samhandel med distributørerne. Men samhandlen er nu handicappet af den manglende kreditforsikring.

»Formelt er alt i orden. De betaler til tiden. Men vi har betydelige leverancer, der står klar til at blive leveret. Her venter vi på et go fra kreditforsikringsselskaberne. Som det er nu, så kan vi ikke risikere at levere, uden at have den nødvendige kreditforsikring,« siger en distributør.

En af de distributører, der leverer til Elgiganten er Compudis.

»Vi får vores penge og oplever ikke problemer i forhold til samhandelen med Elgiganten,« siger salgschef Kristian Hasager.

Hos Actebis afviser nordisk direktør Torben Qvist at kommentere på enkelte kundeforhold. Men han vil godt udtale sig generelt.

»Når tingene strammer, er der brug for informationer, så der kan skabes et overblik. Det er friske informationer, som de, vi kan få i regnskabsdatabaserne, der er brug for. Det er afgørende for, om vi kan få kreditorsikret kunderne og fortsætte samhandlen,« siger Torben Qvist til CRN.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere