7 ud af 10 emails er spam

Det globale spam-niveau fortsætter med at stige. Til gengæld er det lykkedes sikkerhedsproducenterne at sætte en prop i udbredelsen af den særlige PDF-spam.

Efter kort, men kraftig opblomstring i sommer er der nu stort set i slut med at få spam af den særlige PDF-variant i sin mailboks.

Det viser en opgørelse foretaget af Symantec. Omvendt er det ikke lykkedes at stille ret meget op overfor den samlede mængde spam, som rundsendes i hele verden. Den totale mængde af spam fortsætter nemlig med at vokse. I forhold til juli måneds niveau på 66 procent var hele 69 procent af samtlige mail klassificerbare som spam.

Det kan dog nytte at modarbejde bagmændende bag de uønskede emails. I sin månedlige spamrapport konkluderer Symantec, at PDF-varianterne nu er nede på at udgøre en enkelt procent af alle spammails. Mens PDF-moden blandt spamforfattere var på sit højdepunkt, havde 20 procent af al alle spammmails en PDF-fil vedhæftet.

Symantec tager sammen med sine kolleger i it-sikkerhedsbranchen æren for, at det er lykkedes at standse udbredelsen af PDF-spam.

»Udbyderne af antispam-værktøjer har med den succesfulde blokering af PDF-spam vist, hvordan udviklingen af nye spam-metoder hænger tæt sammen med, hvor store udfordringer, spam-forfatterne møder i retningen af at ompå filtrene. Fremtiden for denne trend (PDF-spam, red) er dog endnu ret uklar, men vi vil holde skarpt øje med den,« hedder det i Symantec-rapporten.

Image-spams er der derimod ikke sat nogen effektiv stopper for. Mængden af spam med billedindhold er stort set uforandret, og udgør i dag cirka ti procent af al spam.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere