Mobilbroker vinder over SKAT i momssag

Efter to år slipper dansk broker for en momsregning på 760.000 kroner for en sending mobiltelefoner fra Dubai til Irland.

En dansk filial af et spansk selskab er i Landsskatteretten blevet fritaget for at betale moms af 1.000 Sony Ericsson mobiltelefoner. Telefonerne blev solgt til en irsk importør, der dagen efter afsendelsen mistede sit momsnummer.

SKAT havde overfor sælgervirksomheden gjort gældende, at den ikke havde været omhyggelig nok til at sikre sig, at køberen havde et gyldigt momsnummer.

Nu har Landsskatteretten fritaget den danske sælger og fastslået, at virksomheden har gjort sit arbejde ordentlig, da den sendte telefonerne.

I en kommentar til kendelsen siger momsekspert Lars Rasmussen i revisorfirmaet Deloitte at sagen ikke overrasker, men bekræfter, at en virksomhed skal være omhyggelig.

»Hvis man har gjort hvad man med rimelighed bør gøre, så hænger man ikke på momsbetalingen,« siger, Lars Rasmussen, der har rådgivet om momsforhold i over 15 år.

Sælgervirksomheden kunne i Landsskatteretten dokumentere, at SKAT, samme dag som telefonerne var blevet sendt, havde bekræftet det irske momsnummer. Omvendt hævdede SKAT, at det var fakturadatoen fire dage senere, der galdt.

Deloittes momsekspert forklarer, at sagen er en banal momssag, der ikke umiddelbart er knyttet til andre store sager om momskarruseller med mobiltelefoner. I stedet for handler sagen om, hvor tit man som virksomhed skal tjekke sine kunders momsregistrering.

»Sagen understreger, at man løbende skal tjekke sine kunder, når man eksportere til andre lande i EU,« siger Lars Rasmussen, Deloitte.

Han vurderer, at den danske virksomhed nok havde tabt sagen, hvis der havde været mere end fire uger siden, den havde tjekket køberens momsnummer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere