Mord-dømt linux-guru vil føre politiet til kones grav

Hans Reiser, der i april blev idømt 25 års fængsel for mordet på sin kone, håber på nedsat straf ved at afsløre, hvor den stadig savnede kvinde er begravet.

Selv om der blev sat et punktum i sagen om den morddømte linux-guru Hans Reiser i april, så spøger sagen stadig.

Hans Reiser blev i april idømt 25 års fængsel for mordet på sin tidligere kone, hvis lig dog aldrig er blev fundet. Nu tyder meget på, at den særprægede programmør alligevel kender til sin kones forsvinden, selv om han har nægtet sig skyldig gennem hele sagen.

It-magasinet Wired har talt med sagens anklager, der bekræfter, at Reisers forsvarer har sendt et forhandlingstilbud. Anklageren ønsker dog ikke at uddybe tilbuddet yderligere.

Men forhandlingstilbuddet kan ifølge anonyme kilder hænge sammen med, at Reiser vil tilbyde at lede politiet til sin eks-kones grav - hvis han bliver lovet en nedsat straf. Han håber angiveligt, at få dommen på overlagt mord ændret til uagtsomt mandrab.

I Californien vil sådan en ændring kunne nedsætte straffen til 15 år.

Hans Reiser er bedst kendt som skaberen af filsystemet ReiserFS til linux.

I løbet af den spektakulære sag er Reisers personlighed også blevet til et offentligt debat-emne. Hans opførsel beskrives som mystisk, arrogant og direkte unormal.
For eksempel købte han flere bøger om mord omkring tidspunktet for sin eks-kones forsvinden.

Den spøjse personlighed og hans opførsel i retten har til tider været en del af anklagernes argumenter for at pege på Reiser som morder.
Det har fået forsvaret til at lancere et såkaldt "geek-defence" udfra devicen, at bare fordi man er en mystisk nørd, så er man ikke nødvendigvis morder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere