Artikel top billede

CSCs digitale tinglysning får pris - af CSC

CSC giver sig selv en pris for den skandaleramte digitalisering af tinglysningen.

It-virksomheden CSC giver den skandaleramte digitale tinglysning en pris for "digitalisering i verdensklasse".

CSC har selv udviklet systemet, så prisen er altså CSC's pris til sig selv. Den hedder "The Chairman’s Award for Excellence i 2010" og er ifølge firmaet selv CSC's fornemste pris for digital innovation og forretningsværdi.

Begrundelsen er, at løsningen i en global sammenligning har givet Domstolsstyrelsen forretningsfordele uden sidestykke.

Prisen gives til et projekt, der kombinerer innovation, forretningsværdi og dokumenteret driftsstabilitet for kunden samt genanvendelighed på
andre lignede forandringsprojekter.

”Perspektiverne for denne type løsninger er meget lovende både lokalt og globalt, og vi kan allerede nu se, at netop denne digitale løsning har skabt genklang langt ud over Danmarks grænser. Prisen vi har modtaget, skal ses i lyset af dette”, siger Hans Jayatissa, Solution Director i CSC Danmark, i en pressemeddelelse.

Den digitale tinglysning er en af Danmarks største it-skandaler. Der har været flere småfejl, men skylden for den dyre fadæse skydes primært på, at Domstolsstyrelsen og justitsministeriet havde forventet en større brug af den digitale signatur end tilfældet blev. Derfor opstod der en flaskehals hos Tinglysningen, der stadig skulle behandle mange skriftlige fuldmagter manuelt. De bolighandlende måtte betale ekstrarenter i kø-tiden til mellemfinansiering i banken af boligen. Skandalen har derfor kostet boligejerne tusindvis af kroner.

Skandalen nævnes ikke med ét ord i pressemeddelelsen.

Det offentlige sparer til gengæld penge på projektet, hævder CSC. Indførelsen af Digital Tinglysning har medført, at 60-70 procent af tinglysningssagerne behandles automatisk af systemet på få sekunder. Systemet vil fremover give staten en besparelse på 100 millioner kroner årligt især i form af reduktion i mængden af sagsbehandlingstimer og eliminering af forsendelsesomkostninger, skriver CSC.

”It-systemet lever grundlæggende op til sit mål, da det hver dag sender mellem 6.000 og 7.000 sager automatisk gennem systemet på få minutter, hvilket ikke var muligt før digitaliseringen”, siger Præsident for Tinglysningsretten Søren Sørup Hansen i pressemeddelelsen.

CSC forventer at anvende digitaliseringskonceptet og platformen 5g som en selvstændig platform for dyb digitalisering i den private og offentlige sektor i Norden og globalt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere